ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο νόμο για τα πόθεν έσχες προανήγγειλε ο Παπαγγελόπουλος

Νέο νόμο για τα πόθεν έσχες προανήγγειλε ο Παπαγγελόπουλος
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Λάθος και έγκλημα» χαρακτήρισε την απόφαση του ΣτΕ, που απαλλάσσει από την υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες τους δικαστικούς, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και προανήγγειλε την κατάθεση νόμου που θα επιλύει προβλήματα από την πρόσφατη αυτή απόφαση.

Από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παρουσιάζοντας στοιχεία για τον αριθμό των δικαστών που υπέβαλλαν πόθεν έσχες τα τελευταία δύο χρόνια, είπε πως από τους περίπου 4.500 δικαστές, το 2016 κατέθεσαν δήλωση 598 και το 2017, 605.

Σε ότι αφορά άλλες κατηγορίες, από τους 939 βουλευτές, ευρωβουλευτές (νυν και πρώην) κλπ. έχουν υποβάλλει δηλώσεις 795, δηλαδή ποσοστό 84%, ενώ έχει υποβάλλει το 96% του Λιμενικού Σώματος και το 92% της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει ο παραμικρός συμβιβασμός της κυβέρνησης σε θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς και επικράτησης της διαφάνειας στο δημόσιο βίο και πρόσθεσε η συντριπτική πλειοψηφία των υπόχρεων την έχει υποβάλλει εμπροθέσμως.

«Όσοι αντιδρούν το κάνουν είτε από αντιπολιτευτική διάθεση στην καλύτερη περίπτωση ή για να κρύψουν κάτι στη χειρότερη, επειδή είμαι ρομαντικός και αισιόδοξος, θέλω να πιστεύω ότι οι αντιδράσεις οφείλονται μόνον σε αντιπολιτευτικό μένος και όχι γιατί έχουν να κρύψουν σκελετούς στις ντουλάπες, στα στρώματα, τις θυρίδες και τις off shore κάποιων», είπε και συμπλήρωσε πως η συζήτηση του νέου νόμου στη Βουλή, θα είναι αποκαλυπτική και πως ο ίδιος απεύχεται δυσάρεστες εκπλήξεις για κάποιους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ