ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις στο διάγγελμα Τσίπρα για το κοινωνικό μέρισμα

Αντιδράσεις στο διάγγελμα Τσίπρα για το κοινωνικό μέρισμα
EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό για τις ανακοινώσεις του αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα, άσκησε λίγα μόλις λεπτά μετά το σχετικό διάγγελμα, ο Άδωνις Γεωργιαδης.

Από το βήμα της Βουλης ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως τον «μεγαλύτερο ψεύτη» και αναρωτήθηκε πως γίνεται να λέει ότι πετύχαμε υπεραπόδοση όταν έχει πέσει έξω 1% ο προϋπολογισμός που έχει ψηφίσει η Βουλή, όσον αφορά την ανάπτυξη;

«Είναι πραγματικός μάγος… Τέτοιος ψεύτης δεν έχει γεννηθεί στον πλανήτη, δεν υπάρχει ο άνθρωπος, είναι πέρα από κάθε λογική», υποστήριξε και δίνοντας απάντηση στο ερώτημα που έθεσε νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ν. Δένδιας γιατί έγιναν οι ανακοινώσεις την ώρα που η Βουλή συζητά οικονομικό νομοσχέδιο, είπε πως «φταίνε» τα έγγραφα που κατέθεσε νωρίτερα ο Α. Λοβέρδος για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία και την υπόθεση του καταγγελλόμενου ως μεσάζοντα Παπαδόπουλου.

«Αν αυτό το χαρτί δεν είναι για ειδικό δικαστήριο, δεν ξέρω τι άλλο είναι στη Βουλή», είπε και απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας έκανε την ανακοίνωση απόψε το βράδυ λόγω των εγγράφων που κατέθεσε ο Α. Λοβέρδος, αν αυτό το χαρτί δεν είναι για Ειδικό Δικαστήριο δεν ξέρω τι άλλο είναι στη Βουλή. Θα πρέπει να ψηφίσετε κι εσείς του ΣΥΡΙΖΑ να πάει ο Καμμένος στο Ειδικό Δικαστήριο».

Νωρίτερα, ο Α. Λοβέρδος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κυβερνά με κοροϊδίες την χώρα και πως η αλήθεια είναι μια και θα την δει στην κάλπη. «Πρωτοφανείς» χαρακτήρισε από την πλευρά του τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ν. Δένδιας.

Πανικό καταλόγισε στην αντιπολίτευση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Μαντάς. «Οι ερμηνείες που δώσατε δεν είναι απλώς υπερβολικές. Στο πρώτο άκουσμα μένει κανείς άφωνος. Η μία εξήγηση είναι ότι αλλάζει το πολίτευμα και η άλλη ότι η απάντηση θα δοθεί στην κάλπη», είπε και πρόσθεσε πως η αμηχανία, η αγωνία και το άγχος είναι κακοί σύμβουλοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ