ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Η στάση του Μητσοτάκη εμπίπτει στη σφαίρα της Δικαιοσύνης

Μαξίμου: Η στάση του Μητσοτάκη εμπίπτει στη σφαίρα της Δικαιοσύνης

Επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου. Με non paper, η κυβέρνηση κατηγορεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι επιχειρεί υπονόμευση της προσπάθειας οικονομικής ανάκαμψης της χώρας και σημειώνει ότι η στάση του εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εμπίπτει στη σφαίρα της Δικαιοσύνης.

"Ο κος Μητσοτάκης, αφού από τη πρώτη στιγμή επένδυσε στη καταστροφή, απελπισμένος πια και απόλυτα πεπεισμένος ότι χωρίς καταστροφή δεν έχει καμιά ελπίδα πολίτικης επιβίωσης στέλνει τη σύμβουλό του στο εξωτερικό σε διατεταγμένη υπηρεσία, μήπως και καταφέρει να υπονομεύσει τη πορεία ανάκαμψης της οικονομίας.
Η διασπορά καταστροφολογικών ψευδών ειδήσεων, δεν είναι κάτι καινούργιο από πλευράς ΝΔ. Η μεθοδευμένη υπονόμευση, όμως, προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος την ώρα που η κυβέρνηση τους καλεί να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, συνιστά πράξη που εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της δικαιοσύνης. Ο λόγος για τη συνέχεια προφανώς της ανήκει", αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση αναφέρεται σε ρεπορτάζ της "Εφημερίδας των Συντακτών" στο οποίο θυποστηρίζεται ότι η Μιράντα Ξαφά είσε σε κλειστή λέσχη επενδυτών στο Λονδίνο ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ