ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Όριο στις καταθέσεις για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος

Τσακαλώτος: Όριο στις καταθέσεις για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Όριο στις καταθέσεις για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος θέτει η κυβέρνηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να αποδέχεται την πρόταση του Ποταμιού για την εισαγωγή κριτηρίων.

Ο υπουργός Οικονομικών παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, διευκρίνισε ότι το όριο θα ξεκινά από 9.000 ευρώ για ένα άτομο και θα προστίθεται ποσοστό 50% για κάθε ενήλικο και 25% για κάθε παιδί.

Σε μια προσπάθεια δε, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις δηλώσεις για την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, ανέφερε ότι το κοινωνικό μέρισμα δεν είναι μόνον για τους φτωχότερους των φτωχών, αλλά για ένα μεγάλο κομμάτι της μεσαίας τάξης, «γιατί εισόδημα 12.000 έως 18.000 ευρώ δεν είναι στα κατώτερα στρώματα». Στο πλαίσιο αυτό, με αφορμή δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη για τα Paradise Papers, εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ λέγοντας ότι εάν επανέλθει στην εξουσία θα «εξοντώσει» τα μεσαία στρώματα. «Ζητώ από τις προοδευτικές δυνάμεις να καταθέσουν τις προτάσεις τους γιατί με αυτά που είχε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, καταλαβαίνουν οι μεσαίες τάξεις τι έχουν να περιμένουν», είπε.

Επιτέθηκε ακόμη, στη ΝΔ ότι έχει για τα μακροοικονομικά σε επίπεδο χαμηλότερο και από πρωτοετή φοιτητή της ΑΣΟΕΕ, όπως προκύπτει από σημερινό του άρθρο στην «Καθημερινή» -αν και αρχικά ανέφερε στην «Αυγή». Σε ότι αφορά στον Άδωνι Γεωργιάδη, είπε ακόμη ότι η σημερινή ραδιοφωνική του συνέντευξη ήταν τύπου Χότζα στο Ράδιο Τίρανα. «Υπάρχουν διοικητικά προβλήματα για το πώς το μέρισμα θα φτάσει στους δικαιούχους, το timing δεν έχει να κάνει με το άγχος της σοσιαλδημοκρατίας και το ρόλο Ξαφά και Ψωμιάδη στην αναβάθμιση της» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ενώ από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε η κεντροαριστερά που προτιμούσε τη δεκαετία του ‘80 κάποιος τραπεζίτης να έχει τρίτο κότερο στη Τζαμάικα παρά να χτιστεί ένα νοσοκομείο και να υπάρχει ένα σχολείο.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ακόμη, ότι η ΝΔ έπεσε το 2014 γιατί δεν μπορούσε να κλείσει την πέμπτη αξιολόγηση και να δεχθεί την προληπτική γραμμή πίστωσης και για αυτό το λόγο δεν επέλεξε τον Φώτη Κουβέλη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα «έπαιρνε» τις 180 ψήφους.

Απέσπασε δε, το θερμό χειροκρότημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όταν είπε πως πριν από δύο ώρες η Ελλάδα ξαναβγήκε στις αγορές για την αναδιάρθρωση του χρέους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ