ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της θεομηνίας τήρησε η Βουλή

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της θεομηνίας τήρησε η Βουλή
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στη Δυτική Αττική, τήρησε η Βουλή που αποφάσισε ομόφωνα να διατεθεί από τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου 1 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των πλημμυροπαθών της Δυτικής Αττικής.

«Η Βουλή πρέπει να είναι κοντά στην κοινωνία», τόνισε ο Νίκος Βούτσης εκφράζοντας τη συμπαράσταση του στις οικογένειες των θυμάτων. Σημείωσε ωστόσο, πως «η αποτίμηση (σ.σ. των αιτιών της τραγωδίας) θα γίνει με έναν πιο σωστό και συστηματικό τρόπο και από τις πολιτικές δυνάμεις και εκτός και εντός της Βουλής».

Επέρριψε πάντως, ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για «τα ρέματα τα οποία έχουν μπαζωθεί στη χώρα μας όλες τις προηγούμενες δεκαετίες». Όπως είπε «υπάρχουν τα σχέδια και οι αποτυπώσεις. Γι’ αυτό είπα ότι δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε για θεομηνίες. Δεν είναι εκ θεού αυτά τα οποία μας συμβαίνουν».

Την οδύνη της για το χαμό των συνανθρώπων μας εξέφρασε σε σύντομη παρέμβασή της η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Κριτική στον πρωθυπουργό που επέλεξε να ταξιδέψει στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας για τη Διάσκεψη Κορυφής για κοινωνικά θέματα, αντί να παραμείνει στην Αθήνα και κοντά στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής που θρήνησαν 16 νεκρούς, άσκησε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης.

«Οι στιγμές που περνούν τα λαϊκά στρώματα στη Δυτική Αττική είναι δύσκολες. Δεν ήταν αποτέλεσμα των κοινωνικών φαινομένων αλλά μιας πολιτικής κεφαλαίου εις βάρος απλών ανθρώπων», εκτίμησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ.

Αιχμές προς την Περιφέρεια και την κυβέρνηση άφησε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ για την προετοιμασία που υπήρξε ενόψει του χειμώνα. «Η φύση εκδικείται όσους παραβιάζουν κανόνες, έπρεπε να γίνουν χθες τα αντιπλημμυρικά έργα και αυτό είναι κριτική και προς τη δική μας κυβέρνηση. «Κάρφωσε» και τη Χαρά Καφαντάρη λέγοντας πως «η κλιματική αλλαγή παίζει καταλυτικό ρόλο αλλά δεν είναι καλό επιχείρημα όταν κάποιοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ