ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή κριτική Μητσοτάκη στην κυβέρνηση - Υπερψηφίζει το κοινωνικό μέρισμα η ΝΔ

Σφοδρή κριτική Μητσοτάκη στην κυβέρνηση - Υπερψηφίζει το κοινωνικό μέρισμα η ΝΔ
EUROKINISSI

Επίθεση στην κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση της Ολομέλειας για το Κοινωνικό Μέρισμα.

Ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφές στη Δυτική Αττική, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 20 άνθρωποι, χαρακτήρισε «απόντα» τον πρωθυπουργό ενώ από τα «πυρά» του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν ξέφυγε ούτε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίο βρίσκεται σε ταξίδι στις ΗΠΑ.

«Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες για το τι δεν κάνατε ως κυβέρνηση και πώς διαχειριστήκατε την κρίση με τις καταστροφικές πλημμύρες. από την προηγούμενη Τετάρτη», δήλωσε κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση άφησε αιχμές για τους χειρισμούς της Περιφέρειας Αττικής ως προς την εκπόνηση των αντιπλημμυρικών έργων.

«20 νεκροί και δύο αγνοούμενοι και δυστυχώς καμία παραίτηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε την Περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου, με αφορμή προηγούμενη δήλωσή της, κατά την οποία είχε πει πως «εάν δεν ολοκληρώσω τα αντιπλημμυρικά έργα, τότε θα πάω σπίτι μου».

«Η αρμόδια περιφερειάρχης προσφεύγει στην δικαιοσύνη. Ο πρωθυπουργός έφυγε για την Σουηδία. Ο υπουργός Υποδομών δεν έκρινε σκόπιμο να γυρίσει από την Αμερική. Δεν είστε μόνο ανίκανοι, είστε και ανάλγητοι», είπε ο κ. Μητσοτάκης, στρέφοντας τα «βέλη» του εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και λέγοντας πως ο ίδιος ήταν πάντοτε απών από τις μεγάλες φυσικές καταστροφές που έπληξαν τη χώρα.

«Φοβάμαι πως η τραγωδία στη δυτική Αττική δεν είναι το μοναδικό σημάδι ότι η Ελλάδα είναι μια ακυβέρνητη πολιτεία», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και επέκρινε την κυβέρνηση για τα θέματα ασφάλειας και δημόσιας τάξης, κάνοντας λόγο για «όργιο ανομίας στα Εξάρχεια», ενώ αναφέρθηκε και στο περιστατικό της εισβολής του «Ρουβίκωνα» στο χώρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο επίσης για αποκαλύψεις εις βάρος του υπουργού Άμυνας, υποστηρίζοντας πως ο πρωθυπουργός τον καλύπτει. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, «θα τα πούμε την Πέμπτη».

«Κράτος δεν υπάρχει αλλά παρακράτος ανθεί με υπόγειες επιθέσεις κατά θεσμικών παραγόντων. Καταδικάστηκε για την προτροπή του να λιντσάρουν στην Χαλκιδική ένα πολίτη. Αυτά είναι τα ήθη που κομίσατε. Την Πέμπτη θα τα πούμε και για τα σκάνδαλα του κ. Καμμένου. Δεν θα είναι ευχάριστη η θέση του ούτε η δική σας που εξακολουθείτε να τον στηρίζετε», σημείωσε.

Σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως πρόκειται για αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης των Ελλήνων πολιτών, από τους οποίους, όπως είπε, η κυβέρνηση έχει κόψει, κοινωνικά επιδόματα, συντάξεις, επιδόματα θέρμανσης κ.λ.π.

«Η κυβέρνηση πήρε πολλά από τη μία τσέπη, για να δώσει ελάχισταστην άλλη», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Δουλειά σας είναι να διεκδικείτε μικρότερα πλεονάσματα και όχι να χαίρεστε όταν τα πλεονάσματα είναι μεγαλύτερα από όσο είχατε συμφωνήσει».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η ΝΔ θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα, ωστόσο, όπως είπε, η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες για την υπερφορολόγηση.

Κλείνοντας είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Οι πολίτες δεν εξαπατώνται πια, σας γνωρίζουν και καμία πρόσκαιρη παροχή δεν θα αντιστρέψει το πολιτικό κλίμα. Χρειάζεται πολιτική αλλαγή, με το σχέδιο της ΝΔ, η Ελλάδα μπορεί να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης, με λιγότερους φόρους, λιγότερη γραφειοκρατία και περισσότερες δουλειές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ