ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινωνικό μέρισμα: Η κυβέρνηση διαλύει την μεσαία τάξη, είπε ο Θεοδωράκης

Κοινωνικό μέρισμα: Η κυβέρνηση διαλύει την μεσαία τάξη, είπε ο Θεοδωράκης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με ονομαστικά παραδείγματα «νέων ανθρώπων που εργάζονται χωρίς κανένα κέρδος, αφού τα εισοδήματά τους πηγαίνουν στο κράτος», κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης ο Σταύρος Θεοδωράκης, στην ομιλία του στη Βουλή για το κοινωνικό μέρισμα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δημεύεται ο κόπος τους για να μπορούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να μοιράζουν μερίσματα. Κάθε εργαζόμενος και μια ιστορία φορολογικής τρέλας. Θύματα όλοι τους μιας φορομπηχτικής μηχανής ενός σπάταλου κομματικού κράτους».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαλύει με τις πρακτικές και τις πολιτικές της τη μεσαία τάξη και επιχειρεί να δημιουργήσει μόνο φτωχούς και προύχοντες. «Φτωχούς που θα απλώνουν το χέρι για βοήθεια και μια μικρή προνομιούχα κάστα που θα παζαρεύει με την κυβερνητική εξουσία».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκίνησε την ομιλία του με την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στη Δυτική Αττική με τους είκοσι νεκρούς αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: «το κράτος και η περιφέρεια κοιμόνταν τις πρώτες κρίσιμες ώρες της καταιγίδας. Καμία συγκεκριμένη προειδοποίηση στους πολίτες, κανένα σχέδιο, καμία κινητοποίηση. Ξύπνησαν, αφού είδαν τον αριθμό των νεκρών στα σάιτ». Και πρόσθεσε:

Υπάρχει ένα νήμα που συνδέει την αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, για τη διακυβέρνηση, με τα τραγικά γεγονότα στη Μάνδρα. Η χώρα δεν έχει πλάνο, δεν έχει σχέδιο, δεν έχει πρόγραμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ