ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα άκρα η κόντρα: «Θρασύδειλος» ο Μητσοτάκης, τονίζουν κυβερνητικές πηγές

Στα άκρα η κόντρα: «Θρασύδειλος» ο Μητσοτάκης, τονίζουν κυβερνητικές πηγές
EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης

Κυβερνητικές πηγές επιτίθενται στη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο της, Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας τον «θρασύδειλο», αναφορικά με την στάση του στο αίτημα του πρωθυπουργού για αναβολή της συζήτησης στη Βουλή για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

«Το να ρίχνεις λάσπη για ανύπαρκτα σκάνδαλα μήπως και αλλάξεις τη συζήτηση από τις offshore σε παραδείσιες νήσους, είναι θράσος», αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, τονίζοντας πως η στάση της ΝΔ δείχνει δειλία.

«Το να μη δέχεσαι τη μετάθεση της συζήτησης στη Βουλή, μη τυχόν και αντιμετωπίσεις τον Πρωθυπουργό, είναι δειλία.

Ο συνδυασμός των δύο είναι το επίθετο που χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη: Θρασύδειλος», αναφέρουν κλείνοντας.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε την αναβολή της συζήτησης επειδή θα λείπει σε ταξίδι στο Παρίσι και επιθυμεί να είναι παρών όταν θα συζητηθεί το θέμα του Πάνου Καμμένου, αίτημα που έγινε δεκτό κι έτσι η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα.

Nέα πολιτική αντιπαράθεση μετά την επιστολή Τσίπρα για αναβολή της συζήτησης για Καμμένο

Σε ανακοίνωση της η Πειραιώς απάντησε αρνητικά στο αίτημα της αναβολής αναφέροντας πως «δεν δέχεται δεύτερη αναβολή της επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή και ζητεί από τον κ. Βούτση να πράξει το καθήκον του, σεβόμενος απολύτως την κοινοβουλευτική διαδικασία».

Η ΝΔ προσέθεσε ότι «αν επιθυμεί ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί τον συναρχηγό του ας προγραμματίσει εκείνος μια νέα συζήτηση στην Βουλή όποτε το επιθυμεί. Άλλωστε στο θέμα δεν θα εξαντληθεί αύριο…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ