ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο πλευρό του Καμμένου ο Βίτσας

Στο πλευρό του Καμμένου ο Βίτσας
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Κρεσέντο πολιτικής συκοφαντίας στην υπόθεση πώλησης οπλικών συστημάτων στη Σαουδική Αραβία καταλόγισε στην αντιπολίτευση ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή ("Πρωινή Ανάγνωση") του Καναλιού της Βουλής.

Σημείωσε ότι πρόκειται για διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, χωρίς μεσάζοντες και με αφορμή την κατάθεση από τον Ανδρέα Λοβέρδο απόρρητων εγγράφων, υποστήριξε πως τα κόμματα που εναλλάχθηκαν στην εξουσία τα προηγούμενα χρόνια, άλλαζαν και αλλάζουν στάση και φύση. «Δεν ξέρω τι θέλουν να μας πουν τώρα, να μας δείξουν ότι έχουν μηχανισμό; Και φέρνουν παραμονής της συζήτησης της επερώτησης της ΝΔ, απόρρητα έγγραφα; Δείχνει μια εμμονή από έλλειψη εξουσίας», ανέφερε.

Συμφώνησε ότι ήταν σωστά το αίτημα και η απόφαση για την αλλαγή ημέρας συζήτησης, καθώς είχε ξεκινήσει από την Δευτέρα μια σπέκουλα ότι ο πρωθυπουργός φεύγει στο Παρίσι για να μην υπερασπιστεί τον κ. Καμμένο. «Πού έχουμε φτάσει; Βεβαίως τα ζητήματα δημοκρατίας και διαφάνειας είναι πολύ σημαντικά, αλλά η κοινωνία έχει προβλήματα», είπε.

Ρωτήθηκε για την εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας λέγοντας ότι η πολιτική ηγεσία ανέλαβε την πολιτική ευθύνη «αλλά μέχρι εκεί» και σημείωσε το «πως επιλέχθηκε από την ομάδα αυτή για δικούς της λόγους και την συγκεκριμένη μέρα , στις 17 Νοεμβρίου, δεν ξέρω. Δεν βρίσκω την σχέση αιτιατού και αιτίας».

Επανέλαβε δε, ότι η αναβάθμιση των F 16, που προχωρά κανονικά, θα στοιχίσει συνολικά 1,1 δις ευρώ σε βάθος 10ετίας και πως θα αναβαθμιστούν 85 αεροπλάνα. «Έχουμε υπολογίσει το κόστος θα γίνει μέσα από τον προϋπολογισμό, αυτά τα 500 εκατ. που υπάρχουν, και θα υπάρξει πρόγραμμα και για τα Mirage και το Πολεμικό Ναυτικό και τον Στρατό Ξηράς», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ