ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική σύγκρουση Βούτση - Μητσοτάκη

Μετωπική σύγκρουση Βούτση - Μητσοτάκη
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Χαρακτηριστικά μετωπικής σύγκρουσης προσλαμβάνει η κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ με αφορμή την κατάθεση εκ μέρους του Ανδρέα Λοβέρδου, απόρρητων εγγράφων που αφορούν στην πώληση οπλικών συστημάτων, στη Σαουδική Αραβία.

Η ανακοίνωση της ΝΔ που έκανε λόγο για «πρωτοφανή άρνηση» του Προέδρου της Βουλής να επιτρέψει την πρόσβαση των βουλευτών σε έγγραφα που σχετίζονται με το «σκάνδαλο Καμμένου» και «οι απειλές του Ν. Κοτζιά για τις ποινές που επισείονται σε περίπτωση δημοσίευσής τους», προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του Νίκου Βούτση.

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους χαρακτήρισε «ακατανόητη», «ακατάλυπτη», «απαράδεκτη» και «προκλητική» -«να ‘ναι καλά οι άνθρωποι, ποιος βγάζει αυτές τις ανακοινώσεις;», διερωτήθηκε και σχολίασε πως αφενός δεν μπορεί να ερμηνεύσει την ανακοίνωση και αφετέρου δεν επιτρέπει –όπως είπε- στον εαυτό του να την ερμηνεύσει.

Ο Νίκος Βούτσης ζήτησε εξηγήσεις και προκάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ, «αν έχει το θάρρος» να κινήσει τις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό διαδικασίες, υπονοώντας σύμφωνα με έμπειρους κοινοβουλευτικούς, την υποβολή πρότασης μομφής εναντίον του.

«Κι αν θέλει και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης να πάρει το θάρρος να μιλήσει για τον Πρόεδρο της Βουλής ή και για μένα προσωπικά, υπάρχουν κατά τον Κανονισμό και κατά Σύνταγμα διαδικασίες, δεν βγάζουν τα κόμματα και μιλάνε για τους πολιτειακούς παράγοντες», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε:

Όποιος θέλει κάνει ό,τι θέλει. Υπάρχουν τα σχετικά άρθρα, έχει κάθε δικαίωμα, κάθε κόμμα να προβεί σε ό,τι θέλει. Αλλά ανακοινώσεις δια του τύπου ο Νίκος έκανε αυτό, ο Κυριάκος εκείνο και ο Χρήστος το άλλο είναι απαράδεκτα, ανεπίτρεπτα και προκλητικά και με υπερβαίνουν σε ότι αφορά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί θεωρούσα, και θεωρώ ακόμη, ότι είναι ένα σοβαρό, μαζικό, λαϊκό, δημοκρατικό κόμμα και η ηγεσία του το ίδιο.

Ο Νίκος Βούτσης καταλόγισε αλλαγή πλεύσης στη ΝΔ, καθώς –όπως είπε- χθες στη Διάσκεψη των Προέδρων με ευρύτατη συνεννόηση αποφασίστηκε να μην γίνει γνωστό το περιεχόμενο των απόρρητων εγγράφων που κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Χάλασε η μεθόδευση να δοθούν ως φέιγ βολάν τα απόρρητα έγγραφα, έτσι το αποτρέψαμε», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ