ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Συκοφάντης, ψεύτης και λασπολόγος ο Καμμένος

Γεννηματά: Συκοφάντης, ψεύτης και λασπολόγος ο Καμμένος
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στη συζήτηση της επερώτησης βουλευτών της ΝΔ για τη συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, η Φώφη Γεννηματά αντέδρασε στις αιχμές που άφησε εις βάρος της ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος περί συναλλαγών με συγκεκριμένη εταιρεία όταν ήταν αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον χαρακτήρισε συκοφάντη, ψεύτη και λασπολόγο.

Απευθυνόμενη προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ότι καμία συνεργασία δεν έγινε και τόνισε: «Κύριε Τσίπρα, να τον χαίρεστε τον συγκυβερνήτη σας. Καμία αγοραπωλησία δεν έγινε επί ημερών μου και ως αναπληρώτρια υπουργός δεν είχα καμία αρμοδιότητα και εμπλοκή στα εξοπλιστικά». «Ελπίζω να χαίρεστε για το επίπεδο και το δηλητήριο που σπέρνετε στην πολιτική ζωή, κ. Τσίπρα», συμπλήρωσε.

«Δεν τρέφαμε αυταπάτες ότι ο κ. Τσίπρας θα κάλυπτε τον υπ. Άμυνας. Ήμασταν εμείς που κάναμε αυτοκάθαρση και στείλαμε στη δικαιοσύνη αυτούς που έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι», πρόσθεσε.

«Ο κ. Καμμένος επιχείρησε να εξαπατήσει τη Βουλή. Γιατί ανακοίνωσε το Γενάρη του '17 ότι θα προχωρήσει στην πώληση 300.000 οβίδων προς τη Σ. Αραβία χωρίς μεσάζοντες αντί 66 εκατ. ευρώ. Όμως ήδη ο κ. Παπαδόπουλος μπαινόβγαινε στο υπ. Άμυνας ως μεσάζοντας. Έχει κατηγορηθεί για λαθρεμπόριο και συνεχίζετε να τον συναναστρέφεστε. Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ απαγόρευσε ρητά την εμπλοκή μεσαζόντων σε συμφωνίες για την Άμυνα», συνέχισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό η κ. Γεννηματά ρώτησε: «Δημιουργείται μείζον θέμα με τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ και κυρίως τη δεύτερη του Μαρτίου του '17. Λέει να γίνει η συμφωνία με τον μεσάζοντα και υπογράφεται από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών. Τον ρωτάμε ευθέως: Αν εν αγνοία του υπέγραφε ή αν γνώριζε. Περιμένουμε ευθεία απάντηση».

«Ο κ. Καμμένος συνεχίζει να στηρίζει τον κ. Παπαδόπουλο ως μεσάζοντα», τόνισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Με την ανοχή του Καμμένου ο μεσάζων απαιτούσε από στελέχη του υπουργείου συγκεκριμένες διατυπώσεις. Και στέλνει ο Καμμένος άνθρωπό του να υπογράψει άρον άρον την συμφωνία στη Θεσσαλονίκη».

«Η συμφωνία αφορούσε σε πώληση 100.000 και όχι 300.000 οβίδων. Πού θα πήγαιναν οι άλλες; Σε ποιους θα παραδίδονταν, για ποια χρήση και με ποια ανταλλάγματα για τους μεσολαβητές;», διερωτήθηκε. «Γιατί ενοχλήθηκε η ελληνική πλευρά; Αληθεύουν οι πληροφορίες για προτίμηση σε συγκεκριμένη κατεύθυνση;»

Όπως είπε, «με την τακτική του ο κ. Καμμένος αποδεικνύει ότι δεν σέβεται τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις χρησιμοποιεί. Τέτοια προσβολή των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχει ξαναγίνει ποτέ».

«Ο κ. Κοτζιάς επιχειρεί να συγκαλύψει την υπόθεση με τα απόρρητα έγγραφα. Έγγραφα που αποκαλύπτουν ότι ο κ. Παπαδόπουλος δεν είχε εξουσιοδότηση», συνέχισε.

Απευθυνόμενη στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ρώτησε: «Κύριε πρόεδρε της Βουλής: Τι είναι αδίκημα; Η απόκρυψη κρίσιμων στοιχείων ή η αποκάλυψή τους; Ο ίδιος ο κ. Καμμένος έχει χρησιμοποιήσει απόρρητα έγγραφα από το βήμα της Βουλής. Απευθύνομαι προς τον κ. πρωθυπουργό και τους συναδέλφους. Σας είχε ενημερώσει ο κ. Καμμένος για τις συναλλαγές του; Αν ναι είστε συνυπεύθυνος και πρέπει να λογοδοτήσετε. Αν όχι γιατί τον καλύπτετε;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ