ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Εάν η διαδικασία αυτή είναι νόμιμη, τότε δείξτε μου τα λεφτά

Μητσοτάκης: Εάν η διαδικασία αυτή είναι νόμιμη, τότε δείξτε μου τα λεφτά
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Σε νέα, σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού αλλά και του Πάνου Καμμένου προχώρησε στη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επερώτησης βουλευτών της ΝΔ για τη συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

«Αν κάποιοι ήλθαν εδώ σήμερα με ερωτήματα φεύγουν με την βεβαιότητα για την πλήρη ταύτιση του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ απεθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα ανέφερε: «Μου δώσατε την εντύπωση ότι κάνατε αγγαρεία. Μπρος στον κίνδυνο να χάσετε την καρέκλα υπερασπιστήκατε με προσποιητό ενθουσιασμό τον Καμμένο. Αυτό που όλοι αποκαλούσαμε σκάνδαλο Καμμένου τώρα είναι σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου».

Δεν απαντήσατε επί της ουσίας σε κανένα από τα ερωτήματα που σας έθεσα, είπε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε:

«Το πρώτο είναι γιατί σε μία διακρατική συμφωνία χρειάζονται μεσάζοντες. Ο κ. Παπαδόπουλος ήταν μεσάζων. Το νόμο του 2011 τον ψηφίσαμε γιατί έχουμε τραυματιστεί και έχουμε πληρώσει σαν χώρα και για να τελειώνουμε με τους μεσάζοντες. Εσείς και ο υπουργός σας επιλέξατε να τους επαναφέρετε όχι από την πίσω πόρτα αλλά από την μπροστινή πόρτα. Σας είχε προειδοποιήσει ο πρέσβης σας για τον ρόλο του κ. Παπαδόπουλου. Το τηλεγράφημα που έστειλε ο πρέσβης μας στα τέλη Αυγούστου του 2017 λίγο πριν έλθει η αποστολή των Σαουδαράβων, και συνέχισε:«Γιατί επιτρέπεται στον πρωθυπουργό να έχει πρόσβαση σε διαβαθμισμένα έγγραφα και απαγορεύεται στους βουλευτές. Αυτό λέγεται συγκάλυψη, κουκούλωμα. Υποστήριξε δε ότι ο υπουργός Αμύνης είχε ζητήσει τη σύλληψη στρατιωτικού γιατί χάλασε μία δουλειά».

«Πράγματι έχουμε τραυματιστεί ως χώρα για υποθέσεις μεσαζόντων σε άλλες σκοτεινές εποχές. Για αυτό και ψηφίστηκε αυτός ο νόμος, για να μην υπάρχουν μεσάζοντες» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε: «Σας είχαν προειδοποιήσει για το ρόλο του κ. Παπαδόπουλου, σας είχε προειδοποιήσει ο πρέσβης σας»

«Πού είναι τα λεφτά; Εάν η διαδικασία αυτή είναι νόμιμη, τότε δείξτε μου τα λεφτά. Πού είναι τα 66 εκατομμύρια;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και συνέχισε: «Θα ολοκληρωθεί η συμφωνία; Γιατί αν υλοποιηθεί τότε θα περιμένουμε να δούμε τα χρήματα. Αν η συμφωνία χαλάσει τότε υπάρχει μείζον ζήτημα γιατί λείπουν 66 εκατομμύρια».

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε: «Για ποιον δουλεύει ο κ. Παπαδόπουλος;».

«Ο ρόλος του κ. Παπαδόπουλου είναι εξαιρετικά ύποπτος» ισχυρίστηκε παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης, και συνέχισε: «Η ιστορία αυτή δεν τελειώνει εδώ κ. Τσίπρα, αφενός γιατί η δικαιοσύνη θα συνεχίσει το έργο της και αφετέρου επειδή υπάρχουν εργαλεία κοινοβουλευτικού ελέγχου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ