ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Σκευωρία του Μητσοτάκη η υπόθεση - Δημιουργεί παρακράτος

Τσίπρας: Σκευωρία του Μητσοτάκη η υπόθεση - Δημιουργεί παρακράτος
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επετέθη στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη με σφοδρότητα κατά την διάρκεια της δευτερολογίας του στη συζήτηση για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, κατηγορώντας τον πως έχει στήσει μία «σκευωρία», η οποία όμως αποκαλύφθηκε.

«Αποδείχθηκε πως εδώ και 15 μέρες εσείς και τα μέσα ενημέρωσης που σας στηρίζουν φτιάξατε μία σκευωρία για να φύγουν από την επικαιρότητα σημαντικά θέματα. Για να αναδειχθεί τι; Ένα μέγα σκάνδαλο που ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο; Και όλα αυτά βασισμένα σε μία υπόθεση την οποία επαναλάβατε στην δευτερολογία σας...», τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε επισημαίνοντας πως τα επίσημα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του αποδεικνύουν περίτρανα την αλήθεια.

Υποστηρίζετε πως ο «εξουσιοδοτημένους επισήμως από τη Σαουδική Αραβία δεν είναι εξουσιοδοτημένους αλλά μεσάζοντας. Εγώ απεκάλυψα τα έγγραφα του πρέσβη» που δείχνουν το αντίθετο, είπε ο πρωθυπουργός.

Έκανε λόγο για «σπέκουλα και λασπολογία» και διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν η ΝΔ να έχει στη διάθεσή της έγγραφα ειδικού χειρισμού, που αποδεικνύουν όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης τα οποία όμως δεν έχει δει ο ίδιος (ο πρωθυπουργός).

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για δειλία αναφορικά με την αρχική άρνηση του κόμματος να γίνει η συζήτηση παρουσία του ιδίου και είπε: «Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δουλεύουν για κάποιος ενδιάμεσους, ενώ εμείς δουλεύουμε με εξουσιοδοτημένους ανθρώπους για επωφελείς συμφωνίες για τη χώρα. Αποκαλύφθηκε η σκευωρία».

«Πιστεύετε ότι δημιουργώντας παρακράτος μέσα στο κράτος θα δημιουργήσετε ρωγμή στην κυβέρνηση;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

«Εκπροσωπείτε συμφέροντα, προσπαθείτε να δηλητηριάστε την πολιτική ζωή του τόπου…», συνέχισε ο πρωθυπουργός και καταλήγοντας τόνισε: «Η μεγαλύτερη ντροπή σε όλα όσα κάνετε είναι ότι εμπλέκετε το διπλωματικό σώμα και τις ένοπλες δυνάμεις του τόπου. Αυτό το βάρος θα σας ακολουθεί σε όλη σας τη διαδρομή. Καλή σας νύχτα κύριε Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ