ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος κατά Κοτζιά για τον Έλληνα πρέσβη στο Ριάντ

Κουμουτσάκος κατά Κοτζιά για τον Έλληνα πρέσβη στο Ριάντ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Συνέχεια στην κόντρα του με το Νίκο Κοτζιά, τον οποίο η ΝΔ θεωρεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της «σκανδαλώδους» υπόθεσης πώλησης πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, δίνει ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που εγκαλούσε τους κ.κ. Κουμουτσάκο και Λοβέρδο για φθηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα με αφορμή το αίτημά τους να έχουν πλήρη γνώση της υπόθεσης και των διαβαθμισμένων και μη εγγράφων, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ επιτίθεται με σφοδρότητα στον Νίκο Κοτζιά.

«Είναι απαράδεκτο να κατηγορείται ο εκπρόσωπος της χώρας μας στη Σαουδική Αραβία ως άνθρωπος που ντιλάρει και ταυτόχρονα να παραμένει στη θέση του», είπε στη Βουλή, όπου συζητείται νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών ο κ. Κουμουτσάκος και αναρωτήθηκε αν ο πρέσβης μας είναι ακόμη στο Ριάντ και τι κάνει η κυβέρνηση τόσους μήνες.

«Είναι όνειδος και ντροπή αυτή η κατάσταση για το υπουργείο Εξωτερικών», σημείωσε και επανέλαβε τη θέση της ΝΔ ότι «τίποτα δεν θα μείνει στην αφάνεια».

Σε νέα του παρέμβαση αργά το απόγευμα, ο Γιώργος Κουμουτσάκος επέκρινε το υπουργείο Εξωτερικών γιατί έχει επιβάλλει "σιωπητήριο" στους διπλωμάτες στο Ριάντ και προανήγγειλε την κατάθεση, αύριο Πέμπτη, επίκαιρης επερώτησης προς τον Νίκο Κοτζιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ