ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανά στο ΥΠΕΞ με εξουσιοδοτήσεις Μητσοτάκη - Γεννηματά ο Κουμουτσάκος και ο Λοβέρδος

Ξανά στο ΥΠΕΞ με εξουσιοδοτήσεις Μητσοτάκη - Γεννηματά ο Κουμουτσάκος και ο Λοβέρδος
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Με τις εξουσιοδοτήσεις των αρχηγών τους στα χέρια, Γιώργος Κουμουτσάκος και Ανδρέας Λοβέρδος ζητούν πλήρη ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών για τα έγγραφα της ελληνικής πρεσβείας στο Ριάντ, διαβαθμισμένα και μη.

Η "πόρτα" που τους έκλεισε ο Νίκος Κοτζιάς με την ανακοίνωσή του χθες βράδυ, κάνοντας λόγο για φθηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα, εξόργισε ΝΔ και ΔΗΣΥ.

«Τα πράγματα δεν τελειώνουν εδώ. Περιμένω ότι τώρα ο κ. Κοτζιάς δεν θα αρνηθεί την ενημέρωση. Αν το κάνει θα υπάρχει προσπάθεια φίμωσης, συσκότισης και μεθόδευσης για να μην έρθει τίποτα σε γνώση της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ανέφερε στη Βουλή ο Γ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε πως παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε την ευκαιρία να μεταθέσει ή να ανακαλέσει τον Έλληνα πρέσβη στη Σαουδική Αραβία δεν το έπραξε.

«Παραμένει εκεί που υποτίθεται έχει προνομιακές σχέσεις. Μήπως τα κάνετε όλα αυτά γιατί ο πρέσβης και ο πρόξενος ξέρουν την αλήθεια. Μήπως με ένα πρωτόγνωρο και αυταρχικό τρόπο τους έχει επιβληθεί σιωπητήριο;», είπε.

Επίσημη εξουσιοδότηση από τη Φώφη Γεννηματά έχει και ο Ανδρέας Λοβέρδος που υπαινίχθηκε ότι ο υπουργός Εξωτερικών επιχειρεί να εμποδίσει να την πρόσβασή του στα συγκεκριμένα έγγραφα, διότι –όπως είπε- από τα έγγραφα που κατέθεσε τη Δευτέρα στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος, προκύπτει ο Νίκος Κοτζιάς γνώριζε πριν από την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στις 27/2/2017 την εμπλοκή του Βασίλη Παπαδόπουλου.

Tα έγγραφα που κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή:

Capture1
Capture2
Capture3
Capture4
Capture5
Capture6
Capture7
Capture8

ΔΗΜΟΦΙΛΗ