ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τόσκας: Να μην γίνουν μόνιμοι οι έλεγχοι στα αεροδρόμια

Τόσκας: Να μην γίνουν μόνιμοι οι έλεγχοι στα αεροδρόμια
EUROKINISSI

Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της συνθήκης Σένγκεν μέσα από τη μονιμοποίηση αλλά και επέκταση των ελέγχων που υφίστανται σήμερα οι επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα προς τη Γερμανία, εμφανίστηκε ο Νίκος Τόσκας.

«Η προσωρινή επαναφορά ελέγχων πρέπει να έχει την έννοια μέτρου εσχάτης ανάγκης και όχι μονιμοποίησης που ουσιαστικά θα καταργήσει τη συνθήκη Σένγκεν», είπε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη που θέλησε πάντως, διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργούν οι έλεγχοι στα αεροδρόμια της Γερμανίας, λέγοντας ότι εντατικοί έλεγχοι γίνονται και σε άλλες χώρες, όπως η Αυστρία, Δανία, Φιλανδία και η Σουηδία.

Απέφυγε να αναφερθεί στις ενέργειες που θα γίνουν για την ομαλοποίηση της κατάστασης, ενώ αμφισβήτησε δημοσιεύματα που ήθελαν 1000 άτομα με πλαστά έγγραφα να φθάνουν στη Γερμανία.

Όπως είπε, ο αριθμός διογκώθηκε γιατί συμπεριελήφθησαν άτομα που δικαιούνταν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα χωρίς βίζα. Συνέστησε δε, να μην υιοθετούνται άκριτα ό,τι γράφουν οι γερμανικές εφημερίδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ