ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα έγγραφα Λοβέρδου για τη Σαουδική Αραβία

Νέα έγγραφα Λοβέρδου για τη Σαουδική Αραβία
EUROKINISSI

Νέα έγγραφα που αποδεικνύουν –όπως επισημαίνει- την εμμονή του υπουργού Εθνικής Άμυνας στη συμμετοχή του μεσάζοντα Παπαδόπουλου στην πώληση πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, καταθέτει στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΣΥ «χωρίς τον Παπαδόπουλο ο κ. Καμμένος δεν ήταν διατεθειμένος να πουλήσει». Τα έγγραφα που καταθέτει αποδεικνύουν, σημειώνει, ότι το υπουργείο ζήτησε από τον Παπαδόπουλο ούτε μία ούτε δύο ούτε τρεις αλλά οκτώ φορές την κατάθεση Ανέκκλητης Ενέγγυας Πίστωσης.

«Ήταν όρος της συμφωνίας που υπέγραψαν στις 13.6.2017 ότι εντός δέκα ημερών ο Παπαδόπουλος θα την κατέθετε προκειμένου να διασφαλιστεί το ελληνικό Δημόσιο και να μην χάσει τα χρήματά του», αναφέρει και προσθέτει ότι «η ανέκκλητη πίστωση δεν κατετέθη ποτέ» και «αντί το υπουργείο να αρχίσει να αναρωτιέται για την φερεγγυότητα εκείνου με τον οποίο υπέγραψε συνέχισε να του την ζητά, οκτώ φορές».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτηρίζει κορυφαία στιγμή την 30η Αυγούστου που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «ζητά απεγνωσμένα, θα έλεγε κανείς, αυτή την διασφάλιση ξανά από τον Παπαδόπουλο, έχοντας όμως διώξει μια μέρα πριν τους αυθεντικούς εκπροσώπους του Βασιλείου και μαζί με αυτούς το ζεστό χρήμα που διέθεταν για να αγοράσουν. Ο κ. Καμμένος δεν ήθελε τα λεφτά των Σαουδαράβων και παρακαλούσε δυόμιση μήνες μετά τον Παπαδόπουλο για την ανέκκλητη πίστωση».

Υπογραμμίζει πως το ερώτημα που τίθεται είναι «γιατί» και τονίζει ότι ο κ. Καμμένος οφείλει να δώσει εξηγήσεις γιατί επεδίωκε διακαώς την εμπλοκή του μεσάζοντα Παπαδόπουλου.

Στη Βουλή, όπου συζητείται επερώτηση της ΝΔ προς το υπουργείο Εξωτερικών, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε εξηγήσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το ρόλο του Έλληνα πρέσβη στο Ριάντ. «Να μάθουμε ποιος ήταν ο ρόλος πρέσβη σε αυτή τη δυσώδη υπόθεση», είπε και υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή κατηγόρησε τον Έλληνα πρέσβη ως προδότη ή ατζέντη ενός άλλου μεσάζοντα. «Το υπουργείο Εξωτερικών δεν έλαβε κανένα μέτρο κατά του πρέσβη και είτε λειτουργούσε υπέρ του μεσάζοντα και πρέπει να διωχθεί ή ό,τι είπε πρωθυπουργός είναι συκοφαντία… Δεν μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο», ανέφερε.

Έγγραφο 1
Έγγραφο 2a
Έγγραφο 2b
Έγγραφο 3
Έγγραφο 4
Έγγραφο 5a
Έγγραφο 5b
Έγγραφο 6a
Έγγραφο 6b
Έγγραφο 7a
Έγγραφο 7b
Έγγραφο 8a
Έγγραφο 8b



ΔΗΜΟΦΙΛΗ