ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριος καυγάς Γεωργιάδη-Μάρδα-Κυρίτση στη Βουλή

Άγριος καυγάς Γεωργιάδη-Μάρδα-Κυρίτση στη Βουλή
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Μαλλιά κουβάρια» έγιναν στη Βουλή Άδωνις Γεωργιάδης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας και Γιώργος Κυρίτσης. Αφορμή η κυβερνητική τροπολογία για τις απεργίες που αποσύρθηκε λίγες μόλις ώρες μετά την κατάθεσή της, αλλά και οι πλειστηριασμοί.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αποκάλεσε «ξεφτίλες» και «ανθρωπάκια» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της πλειοψηφίας για την υπόθεση των πλειστηριασμών. «Πόσο ξεφτίλες είστε; Αφού λέτε ότι οι πλειστηριασμοί έχουν κοινωνικό πρόσημο γιατί δεν πιέζατε την προηγούμενη κυβέρνησή μας να κάνουμε πλειστηριασμούς; Μας λέει ο Μάρδας ότι δεν θα έπρεπε να είχαμε κάνει νομοθετική ρύθμιση και θα έπρεπε να είχαμε ξεκινήσει τους πλειστηριασμούς εδώ και τέσσερα χρόνια. Πόσο ξεφτίλες είστε ; Και λίγα σας είπα», ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του.

Ανεβάζοντας τους τόνους της κριτικής του, ο κ. Γεωργιάδης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την τροπολογία που αφορά στις απεργίες, λέγοντας πως ξύπνησε με μεγάλη χαρά το πρωί για να έρθει να την ψηφίσει. «Ξέρετε πόσα χρόνια περίμενα στη ζωή μου για να έρθει μια τροπολογία σαν και αυτή. Όμως ήξερα ότι αν ήθελα να καταργηθούν οι απεργίες στην Ελλάδα θα έπρεπε να πάω στο ΣΥΡΙΖΑ και όχι στη ΝΔ. Έχετε κοροϊδέψει όλο τον κόσμο. Αυτό το χάρισμα σας το αναγνωρίζω κ. Παππά», είπε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα.

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας, σχολίασε ότι η γ’ αξιολόγηση έκλεισε γιατί η σημερινή κυβέρνηση είναι η βολικότερη που συνάντησε η τρόικα στην Ελλάδα και στρέφοντας εκ νέου τα πυρά του στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους αποκάλεσε «ανθρωπάκια», καθώς το πρωί πηγαίνουν στις διαδηλώσεις κατά τις πωλήσεις των λιγνιτικών μονάδων και μετά έρχονται και ψηφίζουν. Έκανε δε, ονομαστική αναφορά στον Γιώργο Κυρίτση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι παρότι έχει πάει σε τόσες πορείες υπέρ των απεργιών, πρώτος θα σηκώσει το χέρι για να ψηφίσει την κατάργηση τους.

Τα λεγόμενα του αντιπροέδρου της ΝΔ προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Δημήτρη Μάρδα να κάνει λόγο για εκχυδαϊσμό της πολιτικής. «Παραφράζει όσα είπα στην συνέντευξή μου. Πολλές άτυπες συμφωνίες οδηγούν σε καλύτερα αποτελέσματα από οποιονδήποτε νόμο. Όταν ασκούνται κάποιες πιέσεις είναι εύλογο κάποια μέτρα πολιτικής να αλλάξουν. Τις πιέσεις που δεχόμαστε εμείς τις δεχθήκατε κι εσείς όμως δεν κάνατε τίποτα. Μεταθέσετε το πρόβλημα για τους επόμενους», είπε ο κ. Μάρδας με τον Άδωνι Γεωργιάδη να μιλάει για κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους πολίτες.

«Κύριε Μάρδα γιατί δεν τα λέγατε νωρίτερα όλα αυτά γιατί το 2015 δε λέγατε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί με άτυπη συμφωνία με τις τράπεζες γιατί κατεβήκατε με ατζέντα την σεισάχθεια. Εγώ σας κατηγορώ για την κοροϊδία που πουλούσατε στον ελληνικό λαό τέσσερα χρόνια», είπε και πρόσθεσε: «Άτυπη συμφωνία με τις τράπεζες στον καπιταλισμό δεν υπάρχει, απλά οι τράπεζες θα ξεκινήσουν με τα μεγάλα ακίνητα και όταν θα φτάσουν στις τρακόσες χιλιάδες τότε θα λυθεί η άτυπη συμφωνία».

Για αναγκαία βήματα οπισθοχώρησης από πλευράς κυβέρνησης έκανε λόγο από την πλευρά του ο Γιώργος Κυρίτσης, λέγοντας ότι πετυχαίνει αυτό που κάθε φορά θεωρεί ότι είναι το καλύτερο που μπορεί να πετύχει. «Η ΝΔ και ο κ. Γεωργιάδης είναι υπέρ της γενικής διάλυσης όλων των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων οπότε κάθε βήμα οπισθοχώρησης σαν το σημερινό είναι λογικό να τον ενθουσιάζει», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας ότι «έχει αντιπολίτευση την πραγματικότητα», ενώ παρομοίασε τον ΣΥΡΙΖΑ με «κόμμα Μαδούρο που δεν εντοπίζεται ούτε στην αριστερά, ούτε στο κέντρο, ούτε στην δεξιά αλλά είναι ένα αλλοπρόσαλλο σχήμα με στόχο την εξουσία».

Απαντώντας ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς επιτέθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη, υποστηρίζοντας ότι είναι ανάγκη να συζητήσουμε για τα σοβαρά χωρίς τις τσιρίδες του αντιπροέδρου της ΝΔ, που το έχει κάνει σύστημα να επιτίθεται προσωπικά σε βουλευτές για να παίρνει δυο και τρεις φορές το λόγο. «Απ’ ότι φαίνεται όμως το χειρότερο για τη ΝΔ είναι οτι έχει γίνει στρατηγική επιλογή της να υιοθετεί τις αποκρουστικές ιδέες του αντιπροέδρου της, από τον καιρό που θήτευε στην ακροδεξιά», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ