ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι για επίσκεψη Ερντογάν: Θέτει με τον πιο επίσημο τρόπο τις τουρκικές διεκδικήσεις

Ποτάμι για επίσκεψη Ερντογάν: Θέτει με τον πιο επίσημο τρόπο τις τουρκικές διεκδικήσεις
REUTERS/Simela Pantzartzi

«Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας θέτει με τον πιο επίσημο τρόπο στην Αθήνα τις τουρκικές διεκδικήσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, σημειώνοντας πως: «ο κ. Ερντογάν πίσω από τη διατύπωση περί ‘επικαιροποίησης’ μιλάει σαφώς για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης θέτοντας ανοιχτά ζητήματα που αφορούν στο Αιγαίο και στη Θράκη».

Υποκατέστησε μάλιστα το Διεθνές Δίκαιο με το "πολιτικό δίκαιο"» σχολάζει το Ποτάμι για τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση, ο κ. Θεοδωράκης, στη χθεσινή δήλωσή του, επισήμανε ότι «επισκέψεις σε επίπεδο αρχηγού κράτους γίνονται όταν οι σχέσεις ανάμεσα σε δύο χώρες έχουν φτάσει στο καλύτερο σημείο. Κι αυτό δεν συμβαίνει σήμερα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία».

«Οι τοποθετήσεις του Τούρκου Προέδρου εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της επίσκεψης σε αυτήν τη συγκυρία. Μία επίσκεψη που αποβαίνει σε βάρος των εθνικών συμφερόντων, αλλά και εις βάρος των διμερών σχέσεων που είναι ανάγκη και για την Ελλάδα και την Τουρκία αλλά και για την ευρύτερη περιοχή να βελτιωθούν κι όχι να επιβαρυνθούν» τονίζει το Ποτάμι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ