ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Με την επίσκεψη Ερντογάν δεν βελτιώθηκαν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις

Γεννηματά: Με την επίσκεψη Ερντογάν δεν βελτιώθηκαν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις
Φωτογραφία αρχείου ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν δεν οδήγησε σε κανένα θετικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα, το αντίθετο, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σε συγκέντρωση οικονομολόγων.

«Μετά την επίσκεψη Ερντογάν βελτιώθηκαν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις; είναι απλό το ερώτημα και δυστυχώς η απάντηση καθαρή, όχι», ανέφερε η κ. Γεννηματά

«Τα ελληνικά συμφέροντα και οι εθνικές θέσεις υπέστησαν δεινό πλήγμα», υπογράμμισε και τόνισε πως:

Oι απροκάλυπτα αναθεωρητικές τοποθετήσεις Ερντογάν, η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, η ανάδειξη ανύπαρκτων μειονοτικών θεμάτων όχι μόνο δεν συνέβαλαν στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων - όπως θα θέλαμε και για την οποία η Παράταξή μας εργάζεται - αλλά το αντίθετο, τις οδήγησαν πολλά βήματα πίσω.

«Η ανύπαρκτη προετοιμασία της επίσκεψης (και το κακό της timing) από πλευράς κυβέρνησης έβλαψε καίρια τα ελληνικά συμφέροντα, επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέροντας πως «για μια ακόμη φορά μετά το μεγαλειώδες φιάσκο της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ έχουμε ένα νέο φιάσκο που προκαλείται από τους κυβερνητικούς ερασιτεχνισμούς, που δυστυχώς όμως έχει βαθύτατα ζημιογόνες συνέπειες για τα πάγια και διαχρονικά συμφέροντα της χώρας μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ