ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Στήνουμε το Δημόσιο που θα ανταποκριθεί στην επόμενη μέρα της δίκαιης ανάπτυξης

Γεροβασίλη: Στήνουμε το Δημόσιο που θα ανταποκριθεί στην επόμενη μέρα της δίκαιης ανάπτυξης
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε ένα ολιστικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο.(...) Στήνουμε το Δημόσιο που θα ανταποκριθεί στην επόμενη μέρα της δίκαιης ανάπτυξης, όχι το Δημόσιο που διαχειρίζεται την εσωτερική υποτίμηση και την κρίση». Αυτά τονίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

«Στόχος μας σήμερα», προσθέτει η υπουργός, «δεν είναι να εκσυγχρονίσουμε επιδερμικά το κράτος, να το αλλάξουμε χωρίς να αγγίξουμε τον πυρήνα της λογικής με την οποία είχε στηθεί, όπως επιχειρήθηκε προ εικοσαετίας με τα γνωστά αποτελέσματα».

Υπογραμμίζει ακόμα, ότι ήταν συνειδητή πολιτική επιλογή «να μην ακολουθήσουμε τον δρόμο των αποσπασματικών παρεμβάσεων, που ενδεχομένως να έδιναν πιο γρήγορα, αλλά σίγουρα ασταθή αποτελέσματα. Γιατί, οι αποσπασματικές παρεμβάσεις, σε πλήρη σύμπνοια με τον συντεχνιακό κατακερματισμό, ήταν και ο λόγος που τελικά το Δημόσιο δεν άλλαξε ουσιαστικά και εκ βάθρων, ήταν ο λόγος που πιάστηκε απροετοίμαστο με το ξέσπασμα της κρίσης».

Η κ. Γεροβασίλη αναγνωρίζει ότι η Δημόσια Διοίκηση έχει το δικό της μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση της οικονομίας, αλλά υποστηρίζει ότι «δεν ήταν το Δημόσιο που χρεοκόπησε τη χώρα, αλλά η άλωσή του από τη διαπλοκή. Κι εδώ οι ευθύνες έχουν σαφές πολιτικό και ιδεολογικό πρόσημο». Προσθέτει μάλιστα, ότι:

Ακριβώς γι΄ αυτόν το λόγο ήταν που το Δημόσιο έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος για τις αστοχίες, παραλείψεις, αλλά και τις ηθελημένες πολιτικές όσων υποτίθεται ότι θα το μεταρρύθμιζαν. Και που, όταν οι δήθεν “μεταρρυθμιστές” είδαν τα πάντα να καταρρέουν, το έβγαλαν νοκ-άουτ, προκειμένου να παραδώσουν ό,τι μπορούσαν στα διαχρονικά συμφέροντα, που διαχρονικά εποφθαλμιούσαν κρίσιμες λειτουργίες του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ