ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονη αντίδραση της ΝΔ στην επιστολή Χριστοδουλοπούλου προς την Μαρέβα

Έντονη αντίδραση της ΝΔ στην επιστολή Χριστοδουλοπούλου προς την Μαρέβα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την έντονη ενόχληση της ΝΔ προκάλεσε η διαρροή σε φιλοκυβερνητικό ιστότοπο επιστολής της προέδρου της επιτροπής πόθεν έσχες Τασίας Χριστοδουλοπούλου προς τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα, με την οποία της ζητούσε επιπλέον στοιχεία.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Κώστα Τσιάρα παρατηρείται αντίφαση στο θέμα αυτό, καθώς υπήρξε ομόφωνη απόφαση της επιτροπής που έκρινε ως ορθή την μη κατάθεση δήλωσης πόθεν έσχες από την κ. Μητσοτάκη για το διάστημα που ήταν σε διάσταση με τον σύζυγο της.

«Είναι προφανές πως η κυβέρνηση βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μετά τις οσμές σκανδάλου για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, τον προϋπολογισμό που δεν επιτυγχάνει το στόχο και τα προαπαιτούμενα που φέρνει για αυτό και επιστρέφει σε τελειωμένες υποθέσεις», ανέφερε στους δημοσιογράφους, θέτοντας παράλληλα και θέμα εμπιστευτικότητας για τα μέλη της επιτροπής.

Δεν έκρυψε μάλιστα, τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι η κ. Χριστοδουλοπούλου δεν είχε ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής για την επιστολή προς την κ. Μητσοτάκη, αλλά και για το ότι δεν απάντησε στις κλήσεις του. Κάλεσε δε, τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να αναλάβει πρωτοβουλία για να διασφαλίσει τη σοβαρή λειτουργία της Επιτροπής Ελέγχου «Πόθεν Έσχες».

Από τη Βουλή σημείωναν πως στο πλαίσιο του τακτικού ελέγχου ζητήθηκαν από ορκωτό λογιστή επιπλέον στοιχεία.

Η απάντηση της κ. Χριστοδουλοπούλου

"Αναφορικά με τις σημερινές δηλώσεις στους Κοινοβουλευτικούς συντάκτες, του γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ, κ. Κώστα Τσιάρα, ότι δήθεν διέρρευσα επιστολή μου η οποία περιέχει αίτημα για την παροχή συμπληρωματικών στοιχείων σχετικά με τη δήλωση της συζύγου του κ. Κ. Μητσοτάκη, κας Μαρέβα Γκραμπόφσκι, αναφέρω τα ακόλουθα:
Ουδέποτε διέρρευσα οτιδήποτε σχετικό με αποστολή επιστολής ή το περιεχόμενό της προς οποιοδήποτε site ή άλλο μέσο ενημέρωσης. Εξάλλου, από μια πρόχειρη ανάγνωση των διάφορων sites, κανένα δεν αναφέρει τίποτε για την επίδικη επιστολή.

Την ύπαρξη της επιστολής επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κος Τσιάρας, με τις δηλώσεις του, χρεώνοντάς μου μάλιστα ότι παραβίασα απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε να μην διεξαχθεί έκτακτος έλεγχος στη δήλωση Πόθεν Έσχες της κας Γκραμπόφσκι.

Με την παρούσα δήλωση επιθυμώ να διευκρινίσω ότι τα έγγραφα στοιχεία, που ζητήθηκαν από την κα Γκραμπόφσκι, υπάγονται στον τακτικό έλεγχο και όχι σε οποιασδήποτε μορφής έκτακτου ελέγχου. Κατά συνέπεια, είχα την αρμοδιότητα να ζητήσω συμπληρωματικά στοιχεία, κατόπιν αιτήματος του ορκωτού ελεγκτή, και, ως εκ τούτου, ο κος Τσιάρας, μέλος της Επιτροπής, βιάστηκε να θέσει το θέμα δημόσια, αντί να ζητήσει επισήμως εξηγήσεις ή να περιμένει την προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

Επαναλαμβάνω, για μια ακόμη φορά, προς κάθε κατεύθυνση, ότι τηρώ ευλαβικά τους κανόνες εχεμύθειας και το απόρρητο των συζητήσεων στην Επιτροπή, και ουδέποτε έκανα χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών, για να υπηρετήσω σκοπιμότητες".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ