ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Λιάκος: Να πωληθούν οι λιγνιτικές μονάδες και να κλείσει η αξιολόγηση

Δ. Λιάκος: Να πωληθούν οι λιγνιτικές μονάδες και να κλείσει η αξιολόγηση
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρούν με την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ, τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2018, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

«Η υποχρέωση πώλησης λιγνιτικών μονάδων είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ έπειτα από σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου», είπε και πρόσθεσε πως θα έπρεπε να εναρμονιστούμε ανεξάρτητα από το αν το προβλέπει το μνημόνιο ή όχι.

Ο κ. Λιάκος που μετέχει στη διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης είπε ακόμη πως συνιστά αναγκαιότητα η ολοκλήρωση όλων των προαπαιτούμενων της 3ης αξιολόγησης έως τον επόμενο μήνα προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως στο Eurogroup του Ιανουαρίου. «Με τον ίδιο τρόπο επιθυμούμε να κλείσει και η 4η αξιολόγηση που θα σημάνει την έναρξη μιας νέας αρχής», επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ η αντιπολίτευση θα πρέπει να εγκαταλείψει τη στείρα κριτική, καθώς οι θυσίες των πολιτών και η πολιτική της κυβέρνησης «αποδίδουν καρπούς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ