ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Άδωνι-Φάμελλου για τη Μαρέβα Μητσοτάκη

Κόντρα Άδωνι-Φάμελλου για τη Μαρέβα Μητσοτάκη
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Άγριος καυγάς ξέσπασε στη βουλή, όπου συζητείται για τρίτη ημέρα ο προϋπολογισμός του 2018 μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Σωκράτη Φάμελλου. Οι δυο τους αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις με αφορμή τις αναφορές του αντιπροέδρου της ΝΔ στο βαρύ χαρτοφυλάκιο υπουργών της κυβέρνησης. 

«Ο κ. Τσακαλώτος που κατά τ άλλα έχει κηρύξει πόλεμο στους φορολογικούς παραδείσους έχει επενδύσεις όπως διαβάζω σε Morgan Stanley και Black Rock που διακινούν κεφάλαια μέσω φορολογικών παραδείσων», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «ο κ. Τσακαλώτος που πριν λίγα χρόνια φώναζε για τα μνημόνια από την πλατεία των αγανακτισμένων και δηλώνει κομμουνιστής, χθες καμάρωνε γιατί χτύπησε το καμπανάκι στην Wall Street. Είστε με όλους και με όλα. Δεν σας πιάνει κανείς πουθενά».

Τα λεγόμενά του προκάλεσαν την αντίδραση του Σωκράτη Φάμελλου που αντέτεινε ότι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσακαλώτος δούλεψε και τα δήλωσε. «Εσείς δεν είπατε τίποτα για την off shore της κυρίας Μαρέβα Μητσοτάκη», είπε, λέγοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση σε αντίθεση με τις προηγούμενες κοίταξε τους δανειστές στα μάτια και με το δικό της πρόγραμμα κράτησε τη χώρα όρθια. «Οι προηγούμενες κυβερνήσεις επέτρεψαν στους δανειστές να κάνουν πειράματα σε βάρος των Ελλήνων. Εσείς χρεοκοπήσατε τη χώρα», συμπλήρωσε απευθυνόμενος προς τα έδρανα της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Οι κυβερνήσεις ΝΔ­ ΠΑΣΟΚ επέτρεψαν στους δανειστές να κάνουν λάθη και εσείς το δεχθήκατε το εφαρμόσατε. Δεν παίζατε "Μονόπολη", αλλά με ανθρώπινες ζωές. Αποτύχατε, δεν σεβαστήκατε την ζωή των πολιτών. Τώρα παίζετε θέατρο και κάνετε σεμινάριο πειθούς. Εμείς δεν είχαμε εμπειρία αλλά καθαρά χέρια», υποστήριξε και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επέλεξε να πηγαίνουν οι κόποι των Ελλήνων σε offshore, ενώ με τη σημερινή κυβέρνηση γύρισαν αυτά τα χρήματα και από δόθηκε το μέρισμα. «Έκοψε τις τηλεπωλήσεις εμείς θα του δώσουμε εισιτήρια για τα εγκαίνια…», ειρωνεύτηκε τον κ. Γεωργιάδη ο κ. Φάμελλος.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης ζήτησε το λόγο επί προσωπικού για να σχολιάσει πως ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος υπερασπίστηκε με σθένος τις καταθέσεις του Υπουργού Οικονομικών στην Black Rock και την Goldman Sacks , συνδέοντάς το με τις νόμιμες απολαβές του για σεμινάρια ρητορείας που κάνω. «Ο Υπουργός Οικονομικών πάει σε όλο τον πλανήτη να πείσει τους επενδυτές να φέρουν στην Ελλάδα τα λεφτά τους την ώρα που ο ίδιος τα δικά του τα έχει στο εξωτερικό», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ