ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Οι κουκουλοφόροι εκμεταλλεύονται το νόμο περί ασύλου για «καταδρομικές» επιχειρήσεις

Ποτάμι: Οι κουκουλοφόροι εκμεταλλεύονται το νόμο περί ασύλου για «καταδρομικές» επιχειρήσεις
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ - Eurokinissi

Ο νόμος περί ασύλου, αντί να αποτρέπει, μάλλον τελικά προτρέπει τους κουκουλοφόρους ταραξίες για τέτοιες επιχειρήσεις, επισημαίνει το Ποτάμι, με αφορμή την εισβολή ομάδας κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας την Πέμπτη.

«Για άλλη μια φορά το Πανεπιστήμιο γίνεται στόχος βανδάλων χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, 10-15 κουκουλοφόροι εισέβαλαν το μεσημέρι στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και έκαναν σημαντικές ζημιές, τραυματίζοντας μάλιστα και φοιτητές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

«Το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει, με βάση τον τελευταίο νόμο περί ασύλου, απαιτεί να συνεδριάσει το πρυτανικό συμβούλιο και να αποφασίσει να ειδοποιηθεί η αστυνομία. Δεν μπορεί δηλαδή η αστυνομία να επέμβει αυταπάγγελτα σε τέτοιες περιπτώσεις που δεν υπάρχει κακούργημα ή έγκλημα κατά της ζωής. Αυτήν ακριβώς την κατάσταση εκμεταλλεύονται εξωπανεπιστημιακές, κατά κύριο λόγο, ομάδες προκειμένου να κάνουν τέτοιες «καταδρομικές» επιχειρήσεις».

«Αντί λοιπόν ο νόμος περί ασύλου να αποτρέπει, μάλλον τελικά προτρέπει τους κουκουλοφόρους ταραξίες για τέτοιες επιχειρήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Πέμπτης αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με λοστούς και προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές. Μάλιστα, δεν έμειναν μόνο στις υλικές ζημιές, αλλά χτύπησαν και φοιτητές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα σε αυτό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ