ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τροπολογία για την επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος στους οικονομικά ασθενέστερους

Τροπολογία για την επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος στους οικονομικά ασθενέστερους
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τροπολογία που προβλέπει τη σύσταση ειδικού λογαριασμού, εφοδιασμένου με 10 εκατ. ευρώ, ώστε να στηριχθούν καταναλωτές που τους έχει κοπεί το ρεύμα λόγω αδυναμίας καταβολής των οφειλών τους, κατατέθηκε στη Βουλή.

«Η ρύθμιση αποτελεί ένα μέτρο δεύτερης ευκαιρίας στους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες για να διασφαλιστεί σε όλους το βασικό αγαθό της ενέργειας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ρύθμιση το ποσό των 10 εκατ. ευρώ θα διατεθεί εφάπαξ, ενώ με κοινή υπουργική απόφαση θα καθοριστούν οι δικαιούχοι, τα κριτήρια, το ύψος και η κατανομή του ποσού του ειδικού βοηθήματος, η διαδικασία και ο τρόπος καταβολής, καθώς και ο τρόπος ελέγχου των δικαιούχων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους και κάθε άλλη λεπτομέρεια.

Το ποσό θα μεταφερθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό εντός του 2017 και όπως επισημαίνεται «η ρύθμιση είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή ένδεια και να στηριχθούν οικονομικά οι καταναλωτές οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσχέρειες κάλυψης των ενεργειακών τους αναγκών και οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ