ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυλαία για το συνέδριο της ΝΔ

Αυλαία για το συνέδριο της ΝΔ
.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού του προγράμματος αναμένεται να παρουσιάσει στην ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών του 11ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το Συνέδριο, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, σηματοδοτεί την αφετηρία «της μεγάλης διαδρομής για να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση», όπως είχε πει ο κ. Μητσοτάκης μια εβδομάδα πριν, μιλώντας σε προσυνεδριακή ημερίδα για το περιβάλλον, σημειώνοντας πως στόχος είναι «να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από τη χειρότερη κυβέρνηση που έχουμε δει από τη μεταπολίτευση και μετά».

Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα.

Στο συνέδριο, που γίνεται παρουσία 2.800 συνέδρων, δίνουν το «παρών» και οι πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής.

«Είμαστε σήμερα εδώ ενωμένοι μπροστά στις ευθύνες μας και μπροστά στη νίκη που έρχεται», δήλωσε προσερχόμενος ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ ο Κώστας Καραμανλής τόνισε:

«Η παράταξη μας προχωρά στο συνέδριο της που έχει ξεχωριστή σημασία. Γιατί σε αυτό το συνέδριο η ΝΔ θα αναδείξει το σχέδιο της για την ανάταξη της χώρας μας με προτεραιότητες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις με πρώτη τη συνταγματική αναθεώρηση, τις επενδύσεις, τις νέες θέσεις εργασίας, την κοινωνική συνοχή, τη στήριξη εκείνων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Όπως πολλές φορές στην ιστορία της η παράταξη μας θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την Ελλάδα του αύριο. Για αυτό πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή και αυτό είναι στο χέρι όλων μας».

Το Συνέδριο είναι οργανωμένο σε 3 ενότητες:

«Υπηρεσίες για τον πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα»,

«Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές» και

«Νέα γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών».

Εισαγωγικά, σε κάθε ενότητα θα μιλήσει ένας εισηγητής εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και δύο φιλοξενούμενοι ομιλητές

Παράλληλα, δίπλα στην ολομέλεια του Συνεδρίου θα οργανωθεί το Κοινωνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, με 6 παράλληλες εκδηλώσεις αφιερωμένες όλες σε μεγάλα κοινωνικά θέματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ