ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονομική ενίσχυση 650 ευρώ σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες

Οικονομική ενίσχυση 650 ευρώ σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 650 ευρώ για κάθε εργαζόμενο του οποίου η σύμβαση εργασίας ανεστάλη λόγω της καταστροφής των επιχειρήσεων από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: «Η Ανάταξη της Δυτικής Αττικής».

«Ανταποκρινόμαστε ήδη σε αιτήματα των δύο δήμων της περιοχής Μάνδρας-Ειδυλλίας και Μεγαρέων για επιχορήγησή τους» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο επεξεργάζεται μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 650 ευρώ, για κάθε εργαζόμενο, του οποίου η σύμβαση εργασίας ανεστάλη, λόγω της καταστροφής των επιχειρήσεων από τις πλημμύρες. «Υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που μας το επιτρέπει» διευκρίνισε η ίδια.

«Θα προχωρήσουμε, λοιπόν, σε μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 650 ευρώ, προς κάθε εργαζόμενο ο οποίος δεν μπορεί να δουλέψει, αυτήν τη στιγμή, διότι η επιχείρηση ανέστειλε τη δραστηριότητά της, λόγω της καταστροφής από τις πλημμύρες. Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) έχει ανακοινώσει ήδη συγκεκριμένες ρυθμίσεις διευκόλυνσης για τους πληγέντες» συμπλήρωσε η υπουργός Εργασίας.

Αναφορικά με την τρίτη αξιολόγηση, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι η κυβέρνηση απέδειξε ότι, όταν δεν υπάρχουν τεχνητά εμπόδια από την άλλη πλευρά, εργάζεται σκληρά, μπορεί να κλείνει εγκαίρως τις αξιολογήσεις και να φέρνει θετικά αποτελέσματα πολλές φορές. Όπως είπε:

Για παράδειγμα, στις πτωχεύσεις, στη σειρά κατάταξης των πιστωτών, θα προηγούνται οι εργαζόμενοι για τα δεδουλευμένα τουλάχιστον έξι μηνών και μετά θα ακολουθούν όλοι οι υπόλοιποι πιστωτές.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, απάντησε και στην κριτική που άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης, λέγοντας:

Ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να χαρακτηρίσει το επίδομα που δίνουμε στους νέους, ηλικίας 18 έως 24 ετών, οι οποίοι είναι εκτός εργασίας- αυτό το έκτακτο επίδομα που συνιστά την απαρχή μίας καμπάνιας για την ενίσχυση της νεανικής εργασίας. Έσπευσε να χαρακτηρίσει αυτό το επίδομα φιλοδώρημα και λαϊκισμό. Η επιτομή του λαϊκισμού είναι το κόμμα που εκτόξευσε την ανεργία των νέων στο 60% να μιλά για λαϊκισμό, όταν δίνεται μία ενίσχυση στους νέους ανέργους. Είναι, όμως και τρομερά υποτιμητικό να χαρακτηρίζεις φιλοδώρημα μία οικονομική ενίσχυση που προορίζεται σε άνεργους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ