ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τους τραπεζίτες

Τι ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τους τραπεζίτες
ΕUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11:30 το πρωί η συνάντηση του Πρωθυπουργού με το Προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους τραπεζίτες να μην κρατούν στα συρτάρια τα δάνεια των μεγαλοφειλετών και να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες πλειστηριασμών των στρατηγικών κακοπληρωτών. "Προστατεύστε τους αδύναμους με βάση το νομικό πλαίσιο. Δεν είναι δυνατόν να μένουν στα συρτάρια δάνεια μεγαλοφειλετών και τα νέα ζευγάρια που χρειάζονται ένα δάνειο για να χτίσουν το σπίτι τους να μην μπορούν να το πάρουν», είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός".

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε την ίδρυση Παρατηρητηρίου Δανείων έτσι ώστε, όπως είπε, να μην διακινούνται fake news για πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών λαϊκών οικογενειών. " Βγείτε μπροστά και πείτε την αληθεια. Υπερασπιστείτε τους εαυτούς σας και το τραπεζικό σύστημα απέναντι στα ΜΜΕ που παράγουν fake news. Εξάλλου εσείς τα χρηματοδοτείτε. Δεν μπορείτε να ανέχεστε τα ψεύδη", είπε ο πρωθυπουργός στους τραπεζίτες, όταν έκλεισαν οι κάμερες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ