ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαβρόγλου: από το β΄ εξάμηνο του φετινού ακαδημαϊκού έτους οι μετεγγραφές

Γαβρόγλου: από το β΄ εξάμηνο του φετινού ακαδημαϊκού έτους οι μετεγγραφές
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Άμεσα έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές των φοιτητών που θα ισχύσει από τον Φεβρουάριο, για το δεύτερο εξάμηνο του φετινού ακαδημαϊκού έτους. 

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, οι φοιτητές που είναι αδέρφια θα μπορούν να σπουδάζουν στην ίδια πόλη, ενώ – όπως είπε – οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, θα μπορούν να σπουδάζουν τα παιδιά τους στην πόλη που είναι η βάση της οικογένειας.

«Θα νομοθετήσουμε άμεσα, μια αριστερή κυβέρνηση πρέπει να τα λύσει αυτά, είναι απαράδεκτο το καθεστώς μια οικογένεια να στηρίζει δυο σπίτια, πέρα από το δικό της», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στην ομιλία του επί του προϋπολογισμού του 2018.

Επανέλαβε ακόμη, πως σήμερα μπαίνει σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη δημιουργία του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής. «Δεν πρόκειται για μια απλή συγχώνευση τμημάτων, θα δημιουργηθούν νέα τμήματα και νέα προγράμματα σπουδών, με σκοπό το Πανεπιστήμιο να βγάλει τεχνικούς επιστήμονες υψηλού επιπέδου», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ