ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα με βαριές εκφράσεις μεταξύ Τσακαλώτου - Βενιζέλου

Κόντρα με βαριές εκφράσεις μεταξύ Τσακαλώτου - Βενιζέλου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Άγρια κόντρα με ανταλλαγή βαρύτατων προσωπικών εκφράσεων είχαν στη Βουλή, Ευάγγελος Βενιζέλος και Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αφορμή στάθηκε η ομιλία του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ που αμφισβήτησε το κυβερνητικό αφήγημα για καθαρή έξοδο της χώρας τον Αύγουστο του 2018. 

«Όχι μόνο δεν έχουμε καθαρή έξοδο και επάνοδο στην κανονικότητα, αλλά κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας για το αν θα υπάρξει ένα άλλο μνημόνιο γιατί το άλλο μνημόνιο ήδη υπάρχει είναι το 4ο και έχει ψηφιστεί πανηγυρικά», είπε ο κ. Βενιζέλος και διερωτήθηκε αν θεωρείται επιτυχία η έξοδος από το 3ο μνημόνιο με μέτρα χρηματοδότησης και δάνειο και η είσοδος στο 4ο μνημόνιο με εποπτεία, μέτρα, αυστηρούς δημοσιονομικούς στόχους και χωρίς δάνειο».

Για λάθη που έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση και δεν έγιναν μαθήματα, μίλησε ο υπουργός Οικονομικών και σχολιάζοντας την αναφορά Βενιζέλου ότι το mail Χαρδούβελλη ήταν παιδική χαρά μπροστά στα μέτρα που παίρνει η σημερινή κυβέρνηση, είπε: «Αφού το mail Χαρδούβελη ήταν "παιδική χαρά" γιατί δεν την κλείνατε την "παιδική χαρά"; Γιατί δεν κάνετε ένα πραγματικό story επιτυχίας να πάρετε την πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Παιδική χαρά,παιδική χαρά ακούω αλλά φαίνεται πως δεν μπορείτε να παίξετε ούτε στην παιδική χαρά». Και συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος:

Αποτύχατε και αντί να έρχεστε και να λέτε τα ίδια και τα ίδια χρειάζεται να κάτσετε αλλά τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση για να δείτε που πήγατε στραβά γιατί δεν μπορέσατε να τα καταφέρετε και μήπως θα μπορέσετε μετά από 20- 30 χρόνια όταν όλα ο ελληνικός λαός θα σας ξαναπιστέψει.

Η άγρια κόντρα πήρε χαρακτηριστικά προσωπικής σύγκρουσης με τον κ. Τσακαλώτο να χαρακτηρίζει τον κ. Βενιζέλο «αποτυχημένο πολιτικό».

ΕΥ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Αφού τα κάνατε τόσο καλά εσείς και τόσο χάλια εμείς γιατί είστε τόσο αποτυχημένος πολιτικός;

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Χαίρομαι γιατί είστε επιτυχημένος υπουργός, αλαζών και ανεπίγνωστος. Την απάντηση θα την λάβετε από τον ελληνικό λαό και από τον ιστορικό του μέλλοντος και να ξεκαβαλικεψετε…

Στην ομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγηθεί σε εκλογές προκαλώντας εσωτερική ρήξη με θέματα την δικαιοσύνη και το Σύνταγμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ