ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός 2018: «Η κυβέρνηση βύθισε τους πολίτες στα χρέη και την απόγνωση» είπε η Φ.Γεννηματά

Προϋπολογισμός 2018: «Η κυβέρνηση βύθισε τους πολίτες στα χρέη και την απόγνωση» είπε η Φ.Γεννηματά
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ότι βύθισε τους πολίτες στα χρέη και την απόγνωση, άσκησε η Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας ότι ο προϋπολογισμός του 2018 είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός της σημερινής κυβέρνησης. 

Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ επεσήμανε την ανάγκη αλλαγής πολιτικής μέσα από ήττα της σημερινής κυβέρνησης και έστειλε μήνυμα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ότι δεν θα μετατραπεί σε δεκανίκι κανενός.

«Όλοι οι προϋπολογισμοί των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν τραγικά αποτυχημένοι, η ακραία υπερφορολόγηση έχει εξαντλήσει την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών», είπε, παρομοιάζοντας την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης με τα επιδόματα της Φρειδερίκης. Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επαναλαμβάνει τα λάθη του παρελθόντος και σημείωσε ότι έξοδος από την κρίση με φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης δεν είναι δυνατόν να υπάρξει.

«Είναι αργά για δάκρυα Αλέξη», σχολίασε αναφερόμενη στην πρόσκληση του πρωθυπουργού προς υποψήφιους επενδυτές.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να νουθετείτε τις τράπεζες, έχετε την ευθύνη για τους πλειστηριασμούς», ανέφερε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, καλώντας τον να ψηφίσει την πρόταση νόμου που κατέθεσαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.

Επιτέθηκε και στη ΝΔ, λέγοντας ότι η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να δοθεί μέσα από συντηρητικές επιλογές και επεσήμανε την ανάγκη κυβερνητικής σταθερότητας και προοδευτικής διακυβέρνηση μέσα από την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ