ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «αναπάντεχα» κέρδη για την κυβέρνηση και η κεντρομόλος δύναμη

Τα «αναπάντεχα» κέρδη για την κυβέρνηση και η κεντρομόλος δύναμη
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

H κυβέρνηση δεν κρύβει την ικανοποίησή της για την ψήφιση του προϋπολογισμού καθώς όπως είχε σχολιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, «πάμε καλύτερα, αυξανόμαστε» με αφορμή το «ναι» από την πλευρά της κας Μεγαλοοικονόμου κατά την ονομαστική ψηφοφορία.

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου μπορεί να αποχώρησε από την Ένωση Κεντρώων τον περασμένο Ιούλιο και να είναι ανεξάρτητη βουλευτής, ωστόσο δεν γλίτωσε «τα πυρά» του αρχηγού του κόμματος, Βασίλη Λεβέντη για την απόφασή της να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό. Ο κος Λεβέντης τη χαρακτήρισε αχάριστη και αλλοπρόσαλλη.

Πολλοί έσπευσαν να ερμηνεύσουν τη συμπόρευση της κας Μεγαλοοικονόμου ως κίνηση προσχώρησης στο ΣΥΡΙΖΑ, σενάριο που η ίδια διαψεύδει, ενώ έμπειρα στελέχη του κόμματος δεν βλέπουν πώς θα μπορούσε να καταγραφεί συμφωνία με την ανεξάρτητη βουλευτή.

Ένα άλλο σενάριο θέλει την κα. Μεγαλοοικονόμου να «μετακομίζει» στα έδρανα των ΑΝΕΛ σε μια συγκυρία μάλιστα, που θέλει τις σχέσεις του κόμματος με τον Δημήτρη Καμμένο να είναι «στον πάγο» με τις συνεχείς διαφοροποιήσεις του από την κυβερνητική γραμμή.

Φλερτ και από άλλους;

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως η κυβέρνηση φλερτάρεται επίμονα από βουλευτές άλλων κομμάτων που βλέπουν με καλό μάτι μια πιθανή συμπόρευση με το κυβερνητικό κόμμα αφού διαπιστώνουν από τη μια πως έχουν περισσότερα κοινά με την κυβέρνηση παρά με τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ενώ από την άλλη είναι πεπεισμένοι ότι το «κάρο δεν τραβάει» και αναζητούν μια πιο σίγουρη «στέγη»...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ