Παπαδημητρίου: Πρώτη κατοικία είναι αυτή που δηλώνεται στη φορολογική δήλωση
«Πρώτη κατοικία θεωρείται εκείνη που δηλώνεται στη φορολογική δήλωση και προστατεύεται απόλυτα», επεσήμανε από το βήμα της Βουλής, μια ημέρα μετά τη ψήφιση της τροπολογίας για την προστασία των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά, ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε πως εντός τριμήνου έχει δοθεί εντολή να γίνει διαχωρισμός μεταξύ του ποιος είναι ο κακοπληρωτής και ποιος ο αδύναμος, επαναλαμβάνοντας παράλληλα, τη δέσμευση της κυβέρνησης για την προστασία της α΄ κατοικίας.
«Θα είμαι σαφής, κανένα υπερχρεωμένο νοικοκυριό δεν κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του», είπε και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να μεριμνά για τους ασθενέσθερους και όχι να τους χρησιμοποιεί ως άλλοθι για να προστατέψει τους ισχυρούς. Απέφυγε πάντως, να απαντήσει αν υπάρχει κίνδυνος νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Θερινές εκπτώσεις: Έως πότε διαρκούν - Ποιες οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων
02:00
Τι πρέπει να περιέχει το κιτ πρώτων βοηθειών στο φαρμακείο Αυτοκινήτων από την 1η Ιανουαρίου 2027
01:00
Σε εξέλιξη οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες: Βήμα - Βήμα η διαδικασία
00:30
Τροχαίο δυστύχημα στη Λακωνία: Νεκρή 29χρονη οδηγός μετά από ανατροπή οχήματος
23:59