ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» Τζανακόπουλου κατά Μπακογιάννη για το Σκοπιανό

«Πυρά» Τζανακόπουλου κατά Μπακογιάννη για το Σκοπιανό
(EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Επίθεση κατά της Ντόρας Μπακογιάννη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά από ραδιοφωνική συνέντευξη της βουλευτού και Νέας Δημοκρατίας και τα «πυρά» κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό.

«Η κ. Μπακογιάννη θα έπρεπε να γνωρίζει και ως πρώην υπουργός Εξωτερικών ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με tweets. Όσο για την ουσία του ζητήματος, την ενημερώνουμε ότι η κυβέρνηση έχει και τη βούληση, αλλά και την ικανότητα να λύσει ένα πρόβλημα που κληροδότησε στη χώρα η δική της παράταξη» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, συμπληρώνοντας καυστικά ότι «μέχρι τότε» η κυβέρνηση αναμένει να ενημερωθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση εάν η θέση της ΝΔ για εξεύρεση λύσης είναι αυτή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ή του Αντώνη Σαμαρά.

Νωρίτερα, η Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της σε σχέση με το Σκοπιανό. Εκτίμησε δε, ότι η κυβερνητική πλειοψηφία προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με δυο διαφορετικές θέσεις.

«Η ευθύνη είναι τεράστια. Έχουμε μια κυβέρνηση που πάει στη διαπραγμάτευση με δυο διαφορετικές θέσεις και είναι καταδικασμένη να αποτύχει», είπε η κυρία Μπακογιάννη μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 104.6, ενώ αναφερόμενη σε σχετικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου σημείωσε: «Αυτό που οφείλει να κάνει ο κ. Τζανακόπουλος, είναι να μας πει με ποια θέση διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Εμείς δεν κρυφτήκαμε ποτέ. Το μείζον θέμα είναι ποια είναι η εθνική θέση».

Μάλιστα, χαρακτήρισε την κυβέρνηση «βαθιά διχασμένη». «Λυπάμαι που το λέω αλλά ένας υπουργός Εξωτερικών δεν έχει εθνική θέση» συμπλήρωσε η ίδια, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «περιμένει να δει την πρόταση της κυβέρνησης».

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει μια πρόταση που θα φέρει μεμονωμένα ένα κόμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ