ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συντάσσεται το κοινό ανακοινωθέν με τα σημεία σύγκλισης και τις διαφορές

Συντάσσεται το κοινό ανακοινωθέν με τα σημεία σύγκλισης και τις διαφορές
Eurokinissi

Ανακοινωθέν με τα σημεία σύγκλισης των πολιτικών αρχηγών στο ζήτημα του Ασφαλιστικού συντάσσεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτή την ώρα στην Προεδρία της Δημοκρατίας όπου συνεδριάζει για περισσότερες από πέντε ώρες το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. 

Εξάλλου το ανακοινωθέν αναμένεται να περιλαμβάνει και τα σημεία σύγκλισης στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και του εκλογικού συστήματος, όπως αυτά διαφάνηκαν κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας σύσκεψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ανακοινωθέν θα γίνεται αναφορά στο ασφαλιστικό. Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, θα αναφέρεται, όπως αποκαλύπτουν οι ίδιες πηγές, ότι το θέμα των συντάξεων πρέπει να συζητηθεί στη Βουλή. Στο ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου από αυτή τη Βουλή, φαίνεται ότι διαφώνησε η ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κατέθεσε πρόταση για δημιουργία δύο επιτροπών, από εκπροσώπους των κομμάτων, οι οποίες θα επεξεργαστούν το ασφαλιστικό και τη συνταγματική αναθεώρηση. Ο κ. Τσίπρας πρότεινε το κάθε κόμμα να ορίσει ένα εκπρόσωπο σε κάθε επιτροπή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ