ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χωρίς λύση η συζήτηση για το ασφαλιστικό

Χωρίς λύση η συζήτηση για το ασφαλιστικό
EUROKINISSI

Η συζήτηση για το ασφαλιστικό ήταν επιγραμματική. Η Βουλή ειναι ο μοναδικός χώρος που συζητούνται όλα τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης δείχνοντας τη διαφωνία της ΝΔ και για το ασφαλιστικό και για την συνταγματική αναθεώρηση αναφορικά με τις δυο επιτροπές που πρότεινε ο κ Τσιπρας. Τόσο ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ όσο και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν να προσυπογράψουν κοινό ανακοινωθέν για το ασφαλιστικό. Ο πρόεδρος των ΑΝελ κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για σκληρή στάση στο ασφαλιστικό. Ο Στ. Θεοδωράκης είπε πως θέλει βιώσιμο ασφαλιστικό αλλα χωρίς να υπάρξουν νέα βάρη.

Ναι στο διάλογο και στη συννενόηση είπε η κ Γεννηματά αλλα είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ειναι συνεργός σε επικοινωνιακά κόλπα. Δεν έγιναν αποδέκτες οι προτάσεις Τσίπρα για επιτροπές καθώς οδηγούν σε παράκαμψη της Βουλής είπε η κ Γεννηματά.

Αν ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να χειριστεί το ασφαλιστικό να μας το πει, ανέφερε η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
Τόνισε οτι δεν θα υπογράψει το ΠΑΣΟΚ μείωση συντάξεων. Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν για αλλαγή του εκλογικού Νόμου με εξαίρεση την ΝΔ. Συμφωνία υπήρξε για το προσφυγικό.

Το σημείο της διαφωνίας για το προσφυγικό της ΝΔ σημειώθηκε όπως είπε ο κ. Πλακιωτακης με το γεγονός οτι υπάρχει διαφωνία για τις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση για τις προσφυγικές ροές.

Για τα hot spots τόνισε οτι πρεπει να υπάρξει συναίνεση των τοπικών κοινωνιών. Επιβεβαίωσε πως η ΝΔ δεν συμφωνεί με την αλλαγή του εκλογικού νόμου καθώς δεν ειναι προτεραιότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ