ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρίτσης: Κακώς έχει αναχθεί σε εθνικό θέμα η ονομασία της πΓΔΜ

Κυρίτσης: Κακώς έχει αναχθεί σε εθνικό θέμα η ονομασία της πΓΔΜ
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Την άποψη ότι το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ έχει «κακώς αναχθεί σε εθνικό θέμα τα τελευταία χρόνια» εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Κυρίτσης κλήθηκε να σχολιάσει τη στάση των ΑΝΕΛ που αντιτίθενται ανοικτά στη χρήση του όρου «Μακεδονία», σημειώνοντας πως «θα ήταν ευκταίο να υπάρχει κοινή γραμμή αλλά όλα τα εθνικά θέματα διχάζουν τις πολιτικές δυνάμεις οριζοντίως (…) σε όλα τα κόμμα θα βρείτε ανθρώπους να λένε το Α ή το Β».

«Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας», είπε ακόμη ο κ. Κυρίτσης, κατηγορώντας για «πολιτικό αμοραλισμό» την Ντόρα Μπακογιάννη που χθες προειδοποίησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης σε περίπτωση που δεν συμφωνήσουν με αυτή και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, προσθέτοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα καλύψει με την ψήφο της τον τυχοδιωκτισμό και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης.

Ο κ. Κυρίτσης αναφέρθηκε και στις συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια, κάνοντας λόγο για βαθιά υποκρισία, εξηγώντας πως ενώ οι Ευρωπαίοι «αθετούν την υπογραφή τους» για την υποδοχή και ενσωμάτωση των προσφύγων, «φωνάζουν ότι έχει συσσωρευθεί πολύς κόσμος στη Μόρια και τα νησιά».

Υποστήριξε ακόμη πως η εγκατάσταση οικίσκων ενόψει της χειμερινής καιρικής επιδείνωσης, αργεί εξαιτίας της στάσης των τοπικών αρχόντων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ