Κατσίκης: «Πλειοψηφία μειοδοσίας» όσοι βουλευτές ψηφίσουν το «Μακεδονία»
Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ακόμη ένα δείγμα των τριβών που υπάρχουν στην κυβέρνηση για το Σκοπιανό είναι οι δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, ο οποίος, σε συνέντευξή του, χαρακτήρισε «πλειοψηφία μειοδοσίας» όσους βουλευτές ψηφίσουν ονομασία που περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Διαβάστε επίσης

Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως θα πειθαρχήσει σε ότι αποφασίσει η πλειοψηφία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα συναινέσει σε ένα όνομα που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», επικαλούμενος το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών του 1992, όπου είχε αποφασιστεί πως η Ελλάδα δεν θα δεχθεί τον όρο.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, βέβαια είχε αναφέρει εμμέσως πως η κυβέρνηση  μπορεί να ξεπεράσει τον σκόπελο της άρνησης Καμμένου, μέσω πλειοψηφίας «ευθύνης» βουλευτών, κι όχι κομμάτων.

Σκοπιανό: Tο όνομα, τα παράγωγα και το ιδεολόγημα του «Μακεδονισμού»

Η Νέα Δημοκρατία, διά μέσου της ευρωβουλευτού Ελίζας Βόζεμπεργκ, σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να φύγει, καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δένονται από ισχυρότερους δεσμούς από τη θέση για το Σκοπιανό.

Τόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι έχουν ξεκαθαρίσει πως θα υπερψηφίσουν προτάσεις που στηρίζονται και από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.  


Διαβάστε επίσης

Νέα παρέμβαση Καμμένου για το Σκοπιανό

Στο ΔΣ της ΕΡΤ μετακλητή υπάλληλος στον Π. Καμμένο και διευθύντρια επικοινωνίας των ΑΝΕΛ

Δεκτή η παραίτηση Ζουράρι από τον πρωθυπουργό

Σήμερα η απόφαση για Ζουράρι