ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς για ΠΓΔΜ: Η πρόταση θα έχει την πλειοψηφία των βουλευτών

Κοτζιάς για ΠΓΔΜ: Η πρόταση θα έχει την πλειοψηφία των βουλευτών
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συμβάλει στη λύση του», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, αναφορικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει η σχετική πλειοψηφία στη Βουλή, καθώς «η πρόταση θα είναι εξαιρετικά καλή».

Μιλώντας στο Ρ/Σ Real fm χαρακτήρισε επίσης ως «γελοίο» το αίτημα της ΝΔ για παραίτηση της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θα έπρεπε να έχει διδαχθεί από την ιστορία του» και να μην «κινεί το δάκτυλο σε εμάς που θα το λύσουμε».

Ειδικότερα για το θέμα της ΠΓΔΜ, ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι θα πρέπει από την πλευρά της να εξαλειφθεί κατά τον καλύτερο τρόπο ο αλυτρωτισμός, τονίζοντας τη σημασία της αποκατάστασης τής εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες. Εμπιστοσύνη στην οποία -όπως είπε ο υπουργός- συνέβαλαν την τελευταία διετία τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), τα οποία «αποδείχθηκαν πολύ ωφέλιμα για τους λαούς».

Προανήγγειλε δε «ένα μεγάλο βήμα στα ΜΟΕ, το άνοιγμα των συνοριακών διόδων ανάμεσα στην Ελλάδα και στη γείτονα βόρεια χώρα στη λίμνη των Πρεσπών, που πρέπει να αξιοποιηθεί, και θα αξιοποιηθεί, για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής», σημειώνοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υποσχεθεί ισχυρά κονδύλια που θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής για την ανάπτυξη και την αναβάθμιση της περιοχής».

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ακόμη ότι δεν τίθεται θέμα δεδηλωμένης. «Ακούω το εξής τρομερό επιχείρημα. Να παραιτηθεί λέει η κυβέρνηση επειδή διαφωνεί ένα μέρος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, έχει μια άλλη γνώμη. Πρώτον, η κυβέρνηση έχει τον τρόπο της για να συζητάει και να λύνει τα θέματα. Ασφαλώς θα υπάρξει και υπουργικό συμβούλιο τις επόμενες ημέρες, όπου θα συζητήσουμε και θα παρουσιάσω τα στοιχεία της διαπραγμάτευσης» υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ