Σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ με γεωγραφικό προσδιορισμό ζητά το Κίνημα Αλλαγής
Πηγή: EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, για τις εξελίξεις όσον αφορά την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Διαβάστε επίσης

Όπως αναφέρεται σε άτυπη ενημέρωση, το Κίνημα Αλλαγής έχει διατυπώσει με υπευθυνότητα τη θέση που είναι η επίσημα διαμορφωμένη θέση της χώρας για σύνθετη ονομασία γεωγραφικού προσδιορισμού για κάθε χρήση.

Επίσης επισημάνθηκε «η απαράδεκτη θέση της κυβέρνησης με τη διγλωσσία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία αντικειμενικά υπονομεύει τη διαπραγμάτευση και την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης».

«Όταν προκύψει συγκεκριμένη πρόταση από την κυβέρνηση, τότε το Κίνημα θα τοποθετηθεί επί αυτής, ενώ και το κάθε κόμμα θα κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες του». Τονίστηκε ακόμη ότι οποιαδήποτε περαιτέρω δημόσια συζήτηση στην παρούσα κρίσιμη φάση, δεν συνιστά υπεύθυνη στάση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος, ο Νίκος Μπίστης, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο Γιάννης Μεϊμάρογλου, ο καθηγητής Παναγιώτης Ιωακεμίδης, ο Χρήστος Πρωτόπαππας και ο Παύλος Χρηστίδης.


Διαβάστε επίσης

Ψηφίσματα για το ζήτημα της ονοματοδοσίας της πΓΔΜ στη Θεσσαλονίκη

Εναν επιπλέον βουλευτή έφεραν τα προαπαιτούμενα στην κυβέρνηση, ικανοποίηση στο Μαξίμου

Γεννηματά: «Παραμύθι» τα περί καθαρής εξόδου, «διγλωσσία» για την ονομασία της πΓΔΜ

Λαβρόφ για πΓΔΜ: Δεν προτείνεται στην Ελλάδα να κάνει υποχωρήσεις