Για την έναρξη νέου γύρου επαφών μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ κάνει λόγο τηλεοπτικός σταθμός της γείτονος, σημειώνοντας μάλιστα πως έχει οριστεί συνάντηση του απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ για το θέμα του ονόματος, Μάθιου Νίμιτς, με τους διαπραγματευτές των δύο χωρών.

Διαβάστε επίσης

Επικαλούμενος πηγές του, ο τηλεοπτικός σταθμός Kanal 5 μεταδίδει ότι το ραντεβού έχει οριστεί για τις 19 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη, μεταξύ του Μάθιου Νίμιτς και των πρέσβεων Αδαμάντιου Βασιλάκη και Βάσκο Ναούμοφσκι.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι ο Νίμιτς «θα κάνει πιο συγκεκριμένες κινήσεις» στη συνάντηση της 19ης Ιανουαρίου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν αν αυτό θα περιλαμβάνει την κατάθεση πρότασης για λύση του θέματος του ονόματος.

Ο τηλεοπτικός σταθμός υπενθυμίζει ότι ο Μάθιου Νίμιτς, μετά τη συνάντησή του με τους διαπραγματευτές των δύο χωρών στις 12 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, είχε κάνει λόγο για βελτίωση του κλίματος και είχε εκφράσει αισιοδοξία ότι είναι δυνατή η λύση το 2018, με καλή διπλωματία και πολιτική βούληση από τις δύο πλευρές.


Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Το κλίμα τρομοκρατίας των Παμμακεδονικών Οργανώσεων θα πέσει στο κενό

Στα Σκόπια την Πέμπτη και Παρασκευή ο Νίκος Κοτζιάς

Σκοπιανό: Οι πέντε προτάσεις Κοτζιά - Ποιο είναι το επικρατέστερο όνομα

Ζάεφ: Είμαι αισιόδοξος για αξιοπρεπή λύση που θα σέβεται τα θέματα ταυτότητας