ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ψέριμο μετέβη με στρατιωτικό ελικόπτερο ο Αλέξης Τσίπρας (pics)

Στην Ψέριμο μετέβη με στρατιωτικό ελικόπτερο ο Αλέξης Τσίπρας (pics)
Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού

Στην Ψέριμο βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας, συνοδευόμενοι από τον ΑΓΕΕΘΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη, και ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό, μετάβησαν στο νησί με στρατιωτικό ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν δεκτοί από τους περίπου δεκαπέντε κατοίκους του νησιού, καθώς επίσης και τους στρατιώτες που υπηρετούν στο φυλάκιο, με τους οποίους και συνομίλησαν.

Τελέστηκε επίσης ο αγιασμός των υδάτων, ενώ για τον σταυρό βούτηξαν δύο στελέχη των ειδικών δυνάμεων.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε στον αγιασμό των υδάτων στην Κάλυμνο, όπου αναγορεύτηκε και επίτιμος δημότης.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη τιμή που μου κάνετε να είμαι επίτιμος δημότης» είπε ο πρωθυπουργός. Ευχαρίστησε τους Καλύμνιους εκ μέρους όλων των Ελλήνων «όχι μόνο γιατί φυλάτε Θερμοπύλες αλλά γιατί δίνετε τη μάχη της μόρφωσης, της προκοπής, δίνετε τη μάχη να κρατήσετε τον τόπο όρθιο, ξέρω πόσες ιδιαίτερες δυσκολίες συνεπάγεται η ζωή στο νησί» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η κυβέρνηση απαντά σε ένα αίτημα δεκαετιών των νησιωτών και εξήγησε πώς γίνεται πράξη η υλοποίηση του μεταφορικού ισοδύναμου, υπογραμμίζοντας ότι «στόχος μας είναι το μέτρο αυτό να μην αφορά μόνο τη Δωδεκάνησα ή τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά από το 2019 και μετά να αφορά κάθε νησιώτη και κάθε νησιώτισσα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ