ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για το ποδόσφαιρο και τις κοινωνικές ταυτότητες μιλά ο Τσίπρας σε βιβλίο

Για το ποδόσφαιρο και τις κοινωνικές ταυτότητες μιλά ο Τσίπρας σε βιβλίο

Για το ποδόσφαιρο και τον ρόλο που διαδραματίζει στη διαμόρφωση της κοινωνικής ταυτότητας, μιλά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του η οποία θα περιέχεται σε βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στην Ιταλία, το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Corriere Della Sera, ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για το ποδόσφαιρο και την πολιτική, επιβεβαιώνει την υποστήριξή του στον Παναθηναϊκό και τη συμπάθεια που έχει για την Μπαρτσελόνα και τη Λίβερπουλ, παραδείγματα μείγματος ποδοσφαίρου και πολιτικής και τις κοινωνικές ανισότητες.

Μιλά για το ρόλο του ποδοσφαίρου στον σχηματισμό της κοινωνικής ταυτότητας και της πολιτικής συνείδησης. Αναφέρεται στα έσοδα δισεκατομμυρίων των παικτών και στα ασύμμετρα τηλεοπτικά δικαιώματα μεταξύ των ομάδων ως μεταφορά των διεθνών σχέσεων εξουσίας. Φτάνει ακόμη να θέσει τον κόσμο του ποδοσφαίρου, σημείο αναφοράς στο κυβερνητικό του πρόγραμμα.

«Το ποδόσφαιρο, λέει, ο Τσίπρας είναι «μια πρόκληση για τις σημερινές διοικήσεις»: είναι πάρα πολλά τα χρέη των επαγγελματικών συλλόγων στην Ελλάδα, όπως και σε όλη την Ευρώπη. Πέρα από την οπαδική προτίμηση, για τον Τσίπρα προτεραιότητα είναι να εξαλείψει τη διαφθορά και να αναγεννηθούν εκείνες οι ομάδες-εταιρείες, που από απλές αθλητικές ενώσεις, έγιναν θεματοφύλακες τεράστιων ροών χρήματος και συναισθήματος», σημειώνει η ιταλική εφημερίδα, χωρίς να αποκαλύπτει τον συγγραφέα του βιβλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ