ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση δεν πουλάει φούμαρα, αλλάζει η ατζέντα

Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση δεν πουλάει φούμαρα, αλλάζει η ατζέντα
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, με το ενδιαφέρον όλων να εστιάζεται στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών την Δευτέρα και την αντιπαράθεση των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη. 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αργά το βράδυ επεσήμανε ότι αλλάζει η ατζέντα.

«Η κυβέρνηση δεν πουλάει φούμαρα, η ατζέντα έχει αλλάξει και αυτό φαίνεται από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης», ανέφερε και σχολιάζοντας την παρουσία βουλευτών, είπε πως «δεν το λέτε και full χάος αυτό που γίνεται εδώ σήμερα».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών η κυβέρνηση επιλύει θέματα που λίμναζαν επί χρόνια, αντιστρέφοντας το ρητό «ποτέ μην κάνεις σήμερα αυτό που μπορείς να κάνεις αύριο», με το «ποτέ μην κάνεις αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα» για τον κόσμο και την κοινωνία που θα δει καλύτερες ημέρες. Σημείωσε ακόμη, ότι το EWG πήγε πολύ καλά και ότι είμαστε εντός των στόχων και πως τώρα αρχίζει η συζήτηση για το χρέος και για το πόση θα είναι η δόση.

«Δεν πουλάτε τι να σας κάνω, πείτε ένα άλλο τραγούδι να έρθει ο κόσμος», ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια στο «full χάος» του υπουργού Οικονομικών που σημείωσε πως στην αίθουσα είναι 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 2 της ΝΔ κι αυτό δείχνει αναλογία 9 προς 1. «Δεν έχουμε τόσους βουλευτές παραπάνω, ίσως μετά τις εκλογές», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Η συζήτηση σημαδεύθηκε και από την κόντρα του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Έφης Αχτσιόγλου με τον Θανάση Παφίλη από το ΚΚΕ, που ζήτησε να μην εκχυδαίζεται η κουβέντα για το θέμα της απεργίας με δικολαβίστικα επιχειρήματα. «Από όπλα τα μέτρα δεν είναι το πιο βασικό, υπάρχουν σοβαρότερα, είναι ντροπή σε 80 να μην μπορείς να μαζέψεις 40», είπε ο υπουργός Οικονομικών με την υπουργό Εργασίας να χαρακτηρίζει «μικρής έκτασης» την ρύθμιση για τις απεργίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ