ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη στις ελληνικές προσπάθειες από ελληνοαμερικανικές και αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις

Στήριξη στις ελληνικές προσπάθειες από ελληνοαμερικανικές και αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συνάντηση με στελέχη ελληνοαμερικανικών και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων είχε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.  

Η επίσκεψη των συγκεκριμένων οργανώσεων στην Ελλάδα, αποτελεί μέρος της τρίτης ανά διετία κοινής περιοδείας τους σε Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρο.

Πρόκειται για στελέχη των ελληνοαμερικανικών οργανώσεων ΑΗΙ και ΑΗΕΡΑ και των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων B'nai B'rith και Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία των ελληνοαμερικανικών οργανώσεων και της ελληνοαμερικανικής κοινότητας εν γένει στην ανάπτυξη των σχέσεών μας με τις ΗΠΑ, ενώ δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν θέματα κρίσιμης σημασίας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και να επιβεβαιωθεί το πολύ καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων της Ελλάδας, τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των ελληνοαμερικανικών και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων εξέφρασαν τη στήριξή τους στις ελληνικές προσπάθειες και καλωσόρισαν τις ελληνικές ενέργειες στους τομείς:

  • Της οικονομίας
  • Του προσφυγικού
  • Της περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας

Παράλληλα, προσφέρθηκαν να συνδράμουν σε προώθηση θεμάτων ελληνικού ενδιαφέροντος, όπου αυτό είναι εφικτό. Επίσης στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ