ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Κλείνετε τις μνημονιακές υποχρεώσεις με ένα νομοσχέδιο Φρανκενστάιν

Θεοδωράκης: Κλείνετε τις μνημονιακές υποχρεώσεις με ένα νομοσχέδιο Φρανκενστάιν
Εurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στη Βουλή και αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την τελική ονομασία της ΠΓΔΜ, έκανε λόγο για παρασκηνιακές διεργασίες και ενδοκυβερνητικές παραφωνίες που προδιαγράφουν μια «νέα εθνική ήττα», επικρίνοντας έντονα τη στάση του Πάνου Καμμένου.

«Ο κ. Καμμένος έχει προβάρει πολλές στολές και μάλλον τώρα προβάρει τη στολή των τσίρκων» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο. Πρόσθεσε ότι η θέση του Ποταμιού είναι υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας με τον όρο Μακεδονία, εφόσον οι γείτονες εγκαταλείψουν τις αλυτρωτικές τους θέσεις.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στις δηλώσεις Ζουράρι, λέγοντας ότι από τη Διαύγεια προκύπτει ότι επί 14 μήνες που ήταν στο υπουργείο Παιδείας, υπέγραψε 19 αποφάσεις τυπικού χαρακτήρα. Σχετικά με τους πλειστηριασμούς, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως η κυβέρνηση «απελευθερώνει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη προς το Δημόσιο ακόμα και 500 ευρώ. Έχει δε, συμβολική σημασία, να επισημάνουμε ότι η έναρξη των πλειστηριασμών θα γίνει την Πρωτομαγιά. Από το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη πάτε στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κ. Θεοδωράκης. Υπογράμμισε πως πρέπει να γίνει ουσιαστικός εκσυγχρονισμός του συνδικαλιστικού νόμου που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων, και με τις αποφάσεις να λαμβάνονται από τις πλειοψηφίες.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στα εσωτερικά ζητήματα επικεντρώνοντας στα θέματα ασφάλειας. Μίλησε για τα φαινόμενα ανομίας που επικρατούν σε πολλές περιοχές της Αθήνας, αλλά και στα όσα συμβαίνουν στα ελληνικά πανεπιστήμια. Χαρακτήρισε μάλιστα, υποκριτική («πλάκα με κάνεις» είπε χαρακτηριστικά) την απόφαση του υπουργού Παιδείας να θέσει ως πρόεδρο της επιτροπής για την εξάλειψη των φανομένων χουλιγκανισμού στα ΑΕΙ, τον Νίκο Παρασκευόπουλο, ο οποίος, όπως είπε, «άνοιξε την πόρτα σε όσους κατάδικους είχαν πλούσιους δικηγόρους».

Τέλος, για τα επιδόματα ανέφερε ότι η μείωση τους σε τρίτεκνους με τρία παιδιά και με εισόδημα 25.000, δεν είναι δίκαιο μέτρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ