ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Μετά τις εκλογές στην Κύπρο θα ανοίξει νέο «παράθυρο» για την επίλυση Κυπριακού

Τσίπρας: Μετά τις εκλογές στην Κύπρο θα ανοίξει νέο «παράθυρο» για την επίλυση Κυπριακού
REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Συνάντηση με Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, είχε ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της πρώτης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας, που πραγματοποιείται σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου.

Ο κ. Τσίπρας, στο πλαίσιο της συνάντησης, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι, μετά τις εκλογές στην Κύπρο, στις 28 Ιανουαρίου, θα ανοίξει ένα «παράθυρο» για να αρχίσουν και πάλι οι διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού.

Για την ελληνική κυβέρνηση ο πρωθυπουργός είπε ότι θα βάλει το δικό της «λιθαράκι» σε αυτή την κατεύθυνση.

Σχετικά με την Τριμερή ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι η Ιορδανία παίζει καθοριστικό ρόλο στην περιοχή στα θέματα της ασφάλειας και των προσφυγικών ροών, και επισήμανε ότι η στρατηγική των συνεργασιών έχει δώσει αποτελέσματα.

Πολυνομοσχέδιο και Μεγαλοοικονόμου τα κέρδη Τσίπρα - Στην Κύπρο σήμερα για την Τριμερή

Στη σημασία της Τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας αναφέρθηκε και ο κ. Αναστασιάδης, λέγοντας ότι η Ιορδανία έχει να προσφέρει στο προσφυγικό, στα ζητήματα της τρομοκρατίας και στο θέμα του Ιράκ.

Μετά την Τριμερή Σύνοδο και το γεύμα εργασίας ο έλληνας πρωθυπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπνάλα Β΄.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ