ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μπλόκο» στον διορισμό του νέου προέδρου της ΕΕΤΤ από την αντιπολίτευση

«Μπλόκο» στον διορισμό του νέου προέδρου της ΕΕΤΤ από την αντιπολίτευση
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Μπλόκο» στον διορισμό του Κωνσταντίνου Μασέλου στη θέση του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνίων και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) έβαλαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αμφισβητώντας τη λήξη της θητείας του απερχόμενου προέδρου Δημήτρη Τσαμάκη. 

Ο ίδιος ο κ. Τσαμάκης που «ξηλώθηκε» ενώ δεν είχε λήξει η θητεία του, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι η τοποθέτησή του στο τιμόνι της ΕΕΤΤ είναι τετραετούς διάρκειας.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που συνεδρίασε για να εγκρίνει –μεταξύ άλλων – και τον διορισμό του κ. Μασέλου, παρουσιάστηκε επιστολή του κ. Τσακάμη, που κάνει λόγο για παράνομη απομάκρυνσή του από την Ανεξάρτητη Αρχή.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα, ζητώντας νομική γνωμοδότηση επί του θέματος για να εξακριβωθεί το τι ακριβώς συμβαίνει με τη θητεία του. «Μας έχει αποσταλεί έγγραφο από τον απερχόμενο πρόεδρο, ο οποίος αμφισβητεί τη νομιμότητα λήξης της θητείας του. Άρα θα παρακαλούσα να δούμε αυτό το ζήτημα, ξεκινώντας από την πράξη διορισμού του. Υπάρχει σοβαρό ζήτημα, αφού αναζήτησα νομικό έρεισμα της άποψης που λέει ότι έχει διοριστεί για τo υπόλοιπο της θητείας του προηγούμενου προέδρου αλλά δεν βρήκα. Αυτό έπρεπε να ειπωθεί όταν διορίστηκε», ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παίρνοντας το λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, είπε πως και ο κ. Τσαμάκης παραδέχεται πως δεν υπάρχει ρητή αναφορά στο χρόνο θητείας του, επικαλούμενος ο ίδιος την απουσία ορισμένης διάρκειας. «Στη γνωμοδότηση που υπογράφεται από υπηρεσιακό υπάλληλο της ΕΕΤΤ την οποία έχει προσκομίσει στην Επιτροπή ο κ. Τσαμάκης, αναφέρεται πως με δεδομένο ότι η εν λόγω διάρκεια δεν αποτυπώνεται ρητά και στο ΦΕΚ διορισμού του, θα επιθυμούσε την άποψη της νομικής υπηρεσίας της ΕΕΤΤ για λόγους νομικής ασφάλειας», σημείωσε.

Μετά από αρκετή ώρας έντασης, αποφασίστηκε να αναβληθεί προσωρινώς η γνωμοδότηση για τον διορισμό του κ. Μασέλου ώστε να αποφανθεί το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής αν έχει λήξει νόμιμα ή όχι η θητεία του απερχόμενου προέδρου.

Η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά υπέρ της κάλυψης των θέσεων των αντιπροέδρων της ΕΕΤΤ, από την Αγγελική Σγώρα και τον Σπύρο Παντελή. «Ναι» ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, παρών για τον κ. Παντελή και αρνητικά για την κ. Σγώρα ψήφισε η ΝΔ, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ