ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όχι» και από Βούτση σε δημοψήφισμα για την ονομασία της πΓΔΜ

«Όχι» και από Βούτση σε δημοψήφισμα για την ονομασία της πΓΔΜ
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μετά το Μέγαρο Μαξίμου άλλο ένα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρόεδρος της Βουλής, «αδειάζει» τον Πάνο Καμμένο που προτείνει τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την ονομασία της πΓΔΜ

Ο Νίκος Βούτσης σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους στο περιθώριο κοπής της πίτας των κοινοβουλευτικών συντακτών, απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, λέγοντας επί λέξει πως «δεν υπάρχει κάτι τέτοιο». Το Μακεδονικό, όπως είπε, θα έχει επίκεντρο τη Βουλή και εκεί οι διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις επίλυσης του.

Εκτίμησε δε, πως μπορεί να έχουμε εξελίξεις, πολύ νωρίτερα από τον Ιούνιο, καθώς «εργάζονται» όλοι αυτοί που θέλουν, αλλά και όσοι δεν θέλουν λύση. Υπογράμμισε ακόμη, πως «δεν υπάρχει μεγαλύτερη πίεση από αυτή που υπήρχε εδώ και 10 χρόνια, ωστόσο ο συσχετισμός στη γείτονα έχει αλλάξει προς το καλύτερο».

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ακόμη, πως υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που τρίβουν τα χέρια τους, βλέποντας να εμφανίζονται αναχώματα στη ΦΥΡΟΜ για να μην υπάρξει λύση. «Εμείς δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να έχει τέτοια αναχώματα», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ